Setmanari d'informació local - 138 anys

L’Ajuntament farà un pàrquing dissuasiu per a 100 vehicles

Bestard tanca un principi d’acord amb la propietat de Can Cera per un import de 19.200 euros anuals

Els terrenys estan situats al costat del col·legi Sagrats Cors. | Irene Cabrer

Nou intent per crear places d’aparcament a Sóller. L’Ajuntament ha tancat aquesta setmana un principi d’acord amb la propietat del solar ubicat a Can Cera per tal de construir el que seria el primer aparcament dissuasiu creat aquesta legislatura. Segons l’espai que ocupa aquest solar situat a l’entrada del poble, tendria una capacitat per a 100 vehicles i els llogaters rebrien la quantitat de 19.200 euros anuals per l’ús de l’espai.


Tot i que falta formalitzar el contracte i signar-lo per part dels interessats, segons l’acord al qual han arribat el regidor d’Urbanisme Jaume Bestard, i la propietat, de moment l’adequació i neteja de la parcel·la es faria a parts iguals per ambdós interessats, els quals han arribat a un pacte a fi de «poder tenir llest el pàrquing de cara a l’inici de la temporada 2023», segons informà Bestard.


Val a dir que de moment falten ultimar alguns detalls. Així, Bestard no va voler avançar si l’aparcament serà gestionat per l’empresa Sóller 2010 i, per tant, seria de pagament, ja que per això ha de complir una sèrie de condicions i serveis per poder instal·lar les màquines expenedores d’ORA. Per altra banda, tampoc s’ha aclarit quina serà l’entrada i sortida dels vehicles, ja que «des del departament encara feim feina per tancar el tracte», digué Bestard.
El regidor d’Urbanisme i Obres informà de la intenció d’obrir l’aparcament a la Junta de Govern celebrada dimecres amb la resta de regidors que conformen el pacte PP-Pi-Aguiló. Allà, es posà damunt la taula «la intenció de crear aquest aparcament dissuasiu que solucionaria part dels problemes d’aparcament a veïnats i visitants de Sóller», explicà Bestard.


Cal recordar que durant aquesta legislatura el batle, Carlos Simarro, intentà en diverses ocasions crear més places d’aparcaments en projectes que han quedat aparcats o descartats com l’ampliació de l’aparcament de Cetre o el del Polvorí dels Cingles, al Port. Així mateix, durant el passat plenari, els grups de l’oposició Més i PSOE recordaren al batle que «una de les promeses electorals era crear 1.800 places de pàrquing a Sóller», una actuació que de moment ha estat impossible per manca de terrenys urbans.
Tot i les intencions del regidor d’Urbanisme, cal recordar que aquesta parcel·la ubicada entre els carrers des Dragonar i el camí de son Pons no està qualificada dins sòl urbà, tal com s’especifica dins el Pla General d’Ordenació Urbana del municipi.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.