Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell adquirirà la finca de Torre Picada de Sóller per 1,3 milions d'euros

El ple ha aprovat avui una modificació de crèdit per comprar la parcel·la i evitar la pressió urbanística

SOLLER - PATRIMONIO - EL AYUNTAMIENTO INSTA AL GOVERN Y AL CONSELL A COMPRAR LA TORRE PICADA. | ARCHIVO

El Consell de Mallorca mobilitzarà part del seu romanent de tresoreria per formalitzar ladquisició de sa Torre Picada, al Port de Sóller. En el ple celebrat avui, la institució insular ha a provat una modificació de crèdit de 1.360.000 euros per a la compra d'aquesta emblemàtica parcel·la de 7.123 metres quadrats –una mica més d'una quarterada– com a primer pas per a l'adquisició de la propietat, tal com reclama l'Ajuntament de Sóller.

La compra afecta els terrenys esmentats, situats al Port de Sóller i la torre de defensa que els donen nom, la Torre Picada, monument declarat Bé d'Interès Cultural (BIC). «El fet de ser un BIC ja protegeix aquesta finca de la pressió urbanística que ha pesat sobre ella en el passat, des de projectes hotelers a un camp de golf; el Consell vol garantir que en preservarà el caràcter», apunten fonts de Presidència.

L'adquisició de la Torre Picada per part del Consell suposarà convertir en un espai públic un dels monuments més emblemàtics del municipi i de la Serra de Tramuntana. Tot i ser totalment privada, els seus titulars, la família sollerica Castañer Puig, sempre ha facilitat el seu gaudi als col·lectius locals, per a fins culturals, solidaris o històrics, per la qual cosa aquesta estructura defensiva, perfectament conservada, és molt estimada per tots els veïnats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.