Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

Lluc Garcia Actualitat_down

Tren de Sóller entra al grup El Gas amb la compra de 21.000 accions
Sóller » Local

Tren de Sóller entra al grup El Gas amb la compra de 21.000 accions

|

El Ferrocarril de Sóller, a través de la seva societat patrimonial Tren de Sóller Complements, ha adquirit un paquet de 21.000 accions de la societat sollerica El Gas, passant a formar part del capital d'aquesta també centenària empresa dedicada a la comercialització i distribució d'energia elèctrica i , més recentment, de telefonia i internet.

SOLLER - PATRIMONIO - EL AYUNTAMIENTO INSTA AL GOVERN Y AL CONSELL A COMPRAR LA TORRE PICADA.
Sóller » Local

El Consell adquirirà la finca de Torre Picada de Sóller per 1,3 milions d'euros

|

El Consell de Mallorca mobilitzarà part del seu romanent de tresoreria per formalitzar ladquisició de sa Torre Picada, al Port de Sóller. En el ple celebrat avui, la institució insular ha a provat una modificació de crèdit de 1.360.000 euros per a la compra d'aquesta emblemàtica parcel·la de 7.123 metres quadrats –una mica més d'una quarterada– com a primer pas per a l'adquisició de la propietat, tal com reclama l'Ajuntament de Sóller.

La compra afecta els terrenys esmentats, situats al Port de Sóller i la torre de defensa que els donen nom, la Torre Picada, monument declarat Bé d'Interès Cultural (BIC). «El fet de ser un BIC ja protegeix aquesta finca de la pressió urbanística que ha pesat sobre ella en el passat, des de projectes hotelers a un camp de golf; el Consell vol garantir que en preservarà el caràcter», apunten fonts de Presidència.

L'adquisició de la Torre Picada per part del Consell suposarà convertir en un espai públic un dels monuments més emblemàtics del municipi i de la Serra de Tramuntana. Tot i ser totalment privada, els seus titulars, la família sollerica Castañer Puig, sempre ha facilitat el seu gaudi als col·lectius locals, per a fins culturals, solidaris o històrics, per la qual cosa aquesta estructura defensiva, perfectament conservada, és molt estimada per tots els veïnats.

Sóller » Local

Deià i Tramuntana XXI proposen posar límits als accessos a la Serra

|

«Entre la 1.30 i les 3.30 del migdia, venir a Deià és un infern». Són paraules del propi batle, Lluís Enric Apesteguia per denunciar el «greu problema de massificació i saturació» que pateix la carretera MA-10 que travessa el municipi i que afecta directament la seguretat de la via, la qualitat de vida dels residents, però també la dels turistes.

El popular repartidor Miquel ‘Llauner’ reviurà en forma de caparrot
Sóller » Reportatges

El popular repartidor Miquel ‘Llauner’ reviurà en forma de caparrot

|

Pocs són els sollerics de més de 35 anys que no saben qui era en Miquel ‘Llauner’. Miquel Aguiló Moyà va ser un popular repartidor de premsa, especialment conegut per ser el distribuïdor del setmanari Sóller, fundat fa 136 anys per Joan Marquès Arbona i que als anys 70 va ser adquirit pel Grup Serra, actual titular d’aquesta capçalera.

Sóller » Societat i Cultura

«Cal difondre més el Museu de Ciències»

|

El manacorí Rafel Matamales és el nou conservador del Museu Balear de Ciències Naturals. És biòleg de formació, màster en paleontologia i, actualment, està finalitzant el seu doctorat en geologia, que ha desenvolupat com a investigador predoctoral a l’Institut Català de Paleontologia (ICP).