Setmanari d'informació local - 138 anys

Lluc Garcia

Ta130524666-09.jpg
Sóller » Societat i Cultura

Sóller viu amb gran intensitat un Firó multitudinari

Ll.G.

Un cop més, el Firó de Sóller ha hagut de superar diverses 'batalles' administratives i organitzatives per poder celebrar-se amb tota normalitat, i amb gran vivència, per part de tots els participants. Amb l'ofrena floral al Monument als Herois de l'11 de Maig i la Missa de Can Tamany, començava una jornada intensa que culminaria, ja entrada la nit, amb una nova victòria sollerica.

Sóller » Local

Gelat Sóller fa trenta anys

Ll.G.

L’empresa Sa Fàbrica des Gelats (Gelat Sóller) que dirigeix Franz Kraus fa 30 anys. Aquest alemany establert a la Vall dels Tarongers, va emprendre el 1994 l’aventura per millorar l’aprofitament dels productes agroalimentaris locals, especialment cítrics, i donar-los a conèixer a l’exterior.

Sóller » Societat i Cultura

Mateu Cifre dona al MUCBO la seva gran col·lecció de mol·luscs

Ll.G.

El conegut malacòleg i naturalista solleric Mateu Cifre Magro ha donat la seva important col·lecció de mol·luscs a la Fundació Jardí Botànic de Sóller-Museu Balear de Ciències Naturals (MUCBO). Una delegació, formada pel gerent, Daniel Gallego, el conservador del museu, Rafel Matamales i Joan Arbona, de la Societat d’Amics de l’entitat, reberen la col·lecció dimarts i la traslladaren al museu, on serà conservada.

Mor el Dr. Àngel Ginés, primer director del Museu i pioner de l'espeleologia científica a Balears
Sóller » Local

Mor el Dr. Àngel Ginés, primer director del Museu i pioner de l'espeleologia científica a Balears

Ll.G.

La Ciència i la societat balear han perdut aquests dies de forma sobtada, el que va ser director del Museu Balear de Ciències Naturals entre els anys 1991 i 1996: el Dr. Àngel Ginés Gracia. Sota la seva direcció, el Museu i el Jardí Botànic van aconseguir complir el difícil repte d'obrir-se al públic, el 1993, culminant així amb èxit un procés iniciat 10 anys abans per l'Associació MBCN.

Sóller » Local

Veïns de Llucalcari alarmats per una obra del Govern

Ll.G.

Veïnats de Llucalcari han expressat la seva alarma pel gran impacte d’unes obres que promou el Govern a Llucalcari. L’actuació ha suposat l’obertura d’un accés per dins d’una propietat privada on s’han arrabassat oliveres centenàries i s’han destruït parets de pedra en sec.