Setmanari d'informació local - 138 anys

Paco Grancha

Sóller » Reportatges

Sóller exhibeix el seu producte estrella a la Fira de la Taronja

Paco Grancha
El passat cap de setmana es va celebrar a Sóller la Fira de la Taronja. En un esdeveniment que complia ja la seva divuitena edició, la Vall pogué exhibir un dels seus productes estrella, com és la taronja. A part, altres cítrics com la llimona també foren exposats i degustats per la gent en les diferents paradetes que es varen muntar a la plaça Constitució i els seus voltants.
Sóller » Local

En marxa la restauració de la teulada de Can Dulce

Paco Grancha
La restauració de la teulada de Can Dulce està en marxa. Tot i que les primeres tasques de l’obra arranquessin el passat dimecres 3 d’abril, ha estat aquesta setmana quan les tasques s’han intensificat al centre cultural. Recordem que la reparació del sostre de Can Dulce és el gran projecte fixat per la nova junta directiva de l’Associació que dirigeix el centre des del passat mes de juny.
Sóller » Societat i Cultura

«Em fa por que el món pagès desaparegui»

Paco Grancha
Sebastiana Massanet Borràs, tot i haver tengut diferents dedicacions professionals durant la seva vida, ha estat sempre lligada al sector del camp. Entre altres, Massanet destaca d’entre les seves aficions anar a caminar i passar el màxim temps possible amb els seus sis nets
Sóller » Local

Els socis dels col·lectius podran recollir des d'aquest dissabte la seva polsera del Firó

Paco Grancha
El Firó s’apropa, manca tan sols un mes per a la seva celebració, i els preparatius per a la festivitat continuen posant-se a punt. Aquesta setmana la Vila ha rebut les polseres de participants i públic, les quals començaran a ser repartides a partir d'aquest dissabte. Els col·lectius de pagesos, pageses i moros muntaran durant el matí les paradetes a Plaça per tal que els socis puguin començar a recollir les seves polseres.
Sóller » Societat i Cultura

«Estic molt agraïda per l’oportunitat»

Paco Grancha
Marta Bejarano, les aficions de la qual sempre han estat relacionades amb l’art, va cursar Belles Arts a la Politècnica de València, especialitzant-se en pintura i dibuix. Gràcies al seu Treball Final de Grau, Bejarano va trobar el seu propi estil, caracteritzat per les pintures en blanc i negre i sense acabar
Sóller » Local

La neteja de les platges del Port, la pròxima setmana

Paco Grancha
La temporada estiuenca s’apropa, i per aquest motiu la Vila, juntament amb la concessionària de les platges, comencen a posar a punt les platges del Port de Sóller, per tal que estiguin llestes de cara a l’arribada d’infinitat de turistes. De fet, l’arribada de les vacances de Pasqua, acompanyades del bon clima que ja predomina a la Vall durant aquestes setmanes, fa preveure que molta gent voldrà passar els primers dies de platja de la temporada. Per aquest motiu, la pròxima setmana les platges del Port seran netejades.
Sóller » Reportatges

El Círculo Sollerense celebra 125 anys d’història

Paco Grancha
El Círculo Sollerense està de celebració. La veterana entitat esportiva i cultural compleix enguany el seu 125è aniversari. Una variada llista de seccions han donat forma durant tots aquests anys a l’agrupació, la qual fou creada en un primer moment per fomentar l’esport i la seva pràctica, i per on hi han passat milers de sollerics i solleriques. Avui, les seccions a destacar són les d’atletisme i escacs.
El Col·lectiu de Pagesos demana a l’Ajuntament més armes pel Firó
Sóller » Local

El Col·lectiu de Pagesos demana a l’Ajuntament més armes pel Firó

Paco Grancha
La celebració de la festa més esperada pels sollerics i solleriques s’apropa. El dilluns 13 de maig els habitants de la Vall viuran de nou el Firó. Per aquest motiu, els preparatius de la festivitat continuen posant-se a punt i, com cada any, un dels temes que més feina generen és el de l’ús d’armes durant la jornada. I és que enguany, el Col·lectiu de Pagesos ha demanat a l’Ajuntament poder disposar de més armes durant el Firó. Durant la passada celebració varen emprar 12 trabucs i 2 arcabussos.