Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

«Al proper Firó la Torre Picada serà dels sollerics»

La presidenta del Consell, Catalina Cladera.

Irene Cabrer

La presidenta del Consell, Catalina Cladera (sa Pobla, 1972) visità Sóller aquesta setmana per comprovar les inversions fetes al camp d’en Maiol i al Parc de Bombers. Durant l’estada, ens concedí una entrevista per explicar alguns temes que afecten de ple al municipi.

-Què motivà al Consell la compra de la Torre Picada?
-El conseller d’Hisenda, Pep Lluís Colom, ja m’havia proposat la compra de la Torre Picada a principi de legislatura però amb la pandèmia es va posposar. Aquest estiu vaig venir a fer la ruta fins a la Torre arran del Projecte Cherish i en vam parlar de nou. Tot això coincidí que al Consell li quedava una quantitat del romanent per poder-la comprar. Estic contenta de la gestió feta, sobretot pel que representa per Sóller i per Mallorca, però també pel que representa pel patrimoni, perquè així quedarà en mans públiques. També vull agrair a la propietat que aposti perquè quedi en mans mallorquines i dels sollerics i solleriques, que són qui ho gaudiran més, tot i que serà patrimoni de tots. Al proper Firó la torre serà dels sollerics i solleriques.

-Fins ara la torre estava tancada, serà accessible al públic?
-Hem de parlar amb l’Ajuntament de quina forma ho gestionam a partir d’ara, però un espai que serà públic evidentment ha de tenir un sistema perquè es pugui visitar.

-El Consell té alguna proposta per preservar la Fàbrica Nova?
-Està clar que és un edifici que s’ha de preservar i no s’ha de deixar caure, però és un projecte molt més complex i a l’hora d’invertir és més complicat perquè no tan sols implica la compra sinó també s’ha de tenir un plantejament del qual s’hi vol fer. Aquí, sí que hi correspon treballar-hi totes les administracions. Per tant, és l’Ajuntament qui ha de plantejar un projecte concret per a la Fàbrica Nova i proposar-ho al Consell i al Govern balear i entre tots tres fer feina conjunta. Crec que hi ha possibilitats quant a recursos sigui a través d’impost turístic o amb romanent de crèdit entre tots. Així, li demanaria a l’Ajuntament que faci una proposta concreta i no només amb una moció, perquè això és molt fàcil, sinó amb un projecte seriós i fonamentat.

-La Vila ha renovat només per un any el conveni amb el Museu de la Mar. Què en pensa?
-En aquest cas, la decisió del batle és de prudència per aquesta legislatura, però crec que no està en risc que Sóller tengui una seu del Museu Marítim els propers anys.

-Hi ha una proposta per fer un carril bici de Sóller fins al Port. En quin punt està el projecte?
-No concebem cap reforma de carreteres sense pensar amb els vianants ni els ciclistes. Encara que suposi més temps trobar un projecte adient, hi guanyam tots a la llarga tot i que no serà tan immediat, perquè necessitam autoritzacions d’altres administracions. Tenim l’oportunitat de canviar una zona molt més segura entre Sóller i el Port i això no es pot qüestionar. Per tant, és un projecte on el departament fa feina i el batle també. Per a l’aparcament se cercarà una alternativa.

-Quan tendrem la guia d’estil per poder instal·lar plaques solars a Sóller?
-Maldament no hi hagi la guia, els municipis poden donar les llicències com fins ara. Tot i això, tenim previst aprovar al gener el Pla Territorial número 4 que preveu la zonificació de les renovables, i ja incorporarà la guia de forma automàtica, ja que el pla ja estarà iniciat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.