Setmanari d'informació local - 138 anys

«Al proper Firó la Torre Picada serà dels sollerics»

La presidenta del Consell, Catalina Cladera. | Irene Cabrer

La presidenta del Consell, Catalina Cladera (sa Pobla, 1972) visità Sóller aquesta setmana per comprovar les inversions fetes al camp d’en Maiol i al Parc de Bombers. Durant l’estada, ens concedí una entrevista per explicar alguns temes que afecten de ple al municipi.

-Què motivà al Consell la compra de la Torre Picada?
-El conseller d’Hisenda, Pep Lluís Colom, ja m’havia proposat la compra de la Torre Picada a principi de legislatura però amb la pandèmia es va posposar. Aquest estiu vaig venir a fer la ruta fins a la Torre arran del Projecte Cherish i en vam parlar de nou. Tot això coincidí que al Consell li quedava una quantitat del romanent per poder-la comprar. Estic contenta de la gestió feta, sobretot pel que representa per Sóller i per Mallorca, però també pel que representa pel patrimoni, perquè així quedarà en mans públiques. També vull agrair a la propietat que aposti perquè quedi en mans mallorquines i dels sollerics i solleriques, que són qui ho gaudiran més, tot i que serà patrimoni de tots. Al proper Firó la torre serà dels sollerics i solleriques.

-Fins ara la torre estava tancada, serà accessible al públic?
-Hem de parlar amb l’Ajuntament de quina forma ho gestionam a partir d’ara, però un espai que serà públic evidentment ha de tenir un sistema perquè es pugui visitar.

-El Consell té alguna proposta per preservar la Fàbrica Nova?
-Està clar que és un edifici que s’ha de preservar i no s’ha de deixar caure, però és un projecte molt més complex i a l’hora d’invertir és més complicat perquè no tan sols implica la compra sinó també s’ha de tenir un plantejament del qual s’hi vol fer. Aquí, sí que hi correspon treballar-hi totes les administracions. Per tant, és l’Ajuntament qui ha de plantejar un projecte concret per a la Fàbrica Nova i proposar-ho al Consell i al Govern balear i entre tots tres fer feina conjunta. Crec que hi ha possibilitats quant a recursos sigui a través d’impost turístic o amb romanent de crèdit entre tots. Així, li demanaria a l’Ajuntament que faci una proposta concreta i no només amb una moció, perquè això és molt fàcil, sinó amb un projecte seriós i fonamentat.

-La Vila ha renovat només per un any el conveni amb el Museu de la Mar. Què en pensa?
-En aquest cas, la decisió del batle és de prudència per aquesta legislatura, però crec que no està en risc que Sóller tengui una seu del Museu Marítim els propers anys.

-Hi ha una proposta per fer un carril bici de Sóller fins al Port. En quin punt està el projecte?
-No concebem cap reforma de carreteres sense pensar amb els vianants ni els ciclistes. Encara que suposi més temps trobar un projecte adient, hi guanyam tots a la llarga tot i que no serà tan immediat, perquè necessitam autoritzacions d’altres administracions. Tenim l’oportunitat de canviar una zona molt més segura entre Sóller i el Port i això no es pot qüestionar. Per tant, és un projecte on el departament fa feina i el batle també. Per a l’aparcament se cercarà una alternativa.

-Quan tendrem la guia d’estil per poder instal·lar plaques solars a Sóller?
-Maldament no hi hagi la guia, els municipis poden donar les llicències com fins ara. Tot i això, tenim previst aprovar al gener el Pla Territorial número 4 que preveu la zonificació de les renovables, i ja incorporarà la guia de forma automàtica, ja que el pla ja estarà iniciat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.