Setmanari d'informació local - 138 anys

La Vall s’implica per commemorar el 25N

El passat dilluns arrancà una setmana plena d’actes i activitats amb què es vol combatre i conscienciar sobre la violència de gènere

Lectura del manifest institucional avui matí a l'Ajuntament de Sóller.

La Vall s’ha implicat enguany més que mai per commemorar el 25N. Sóller és un dels municipis de l’illa que més actes i activitats ha organitzat durant aquesta setmana per combatre la violència de gènere.


L’Ajuntament de Sóller, juntament amb diferents associacions i empreses de la Vall, programaren una setmana plena d’activitats que estan sent tot un èxit. Amb aquests actes es vol commemorar el 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra la dona. L’àmplia programació pretén que durant tota la setmana hi hagi diferents activitats per tal de visibilitzar, denunciar i reflexionar sobre el paper de la societat davant aquesta problemàtica.


L’activista i promotora de la igualtat a través de l’esport Evelina Cabrera fou l’encarregada d’encetar el programa d’activitats el passat dilluns. A primera hora del matí, va acudir a l’Institut Guillem Colom Casasnovas per visitar els alumnes del centre, els quals havia conegut el passat any. Va parlar una estona amb ells i els va entregar les polseres i clauers del 25N.

Obertura de les Jornades
Seguidament, Cabrera es va dirigir a l’Ajuntament per oferir una xerrada a la Sala Magna als alumnes de secundària d’altres centres escolars sollerics, a qui també va entregar polseres i clauers. Va explicar com aconseguí ser jugadora de futbol, posteriorment entrenadora a Argentina i ara ambaixadora de l’esport. Durant la presentació es va desplegar la pancarta a la balconada de l’Ajuntament i els joves mostraren una sèrie de cartells amb missatges per visibilitzar i combatre la citada problemàtica. Des d’aquest moment es van donar per iniciades oficialment les Jornades contra la violència de gènere.


El dimarts es va celebrar al saló d’actes del Col·legi Sagrats Cors el «Col·loqui: la violència invisible». Amb la participació de Mar Puigserver com a moderadora i dels tertulians: Marga Morell; Maria Bernat; Aina Nigorra; Joan Rullan; María José Aguiló; Jaume Casasnovas i Antonia Alanzol van poder donar exemples clars de com es maquilla la violència del dia a dia i de com es pot identificar. També acudiren a l’acte la regidora de Serveis Socials, Llum Castañer, i la regidora de Participació Ciutadana, Cati Pomar, que van gaudir de les exposicions i expressaren posteriorment la necessitat d’anar organitzant actes similars durant tot l’any.


L’Espai Joves de Sóller va acollir el dimecres el «Taller Graffitis 25N», organitzat per la Regidoria de Joventut. L’activitat fou enfocada a l’expressió artística i a la denúncia contra la violència masclista. El taller fou impartit per l’artista Maria Bernat Caro del col·lectiu Joves Artistes de Sóller. Ahir dijous l’activitat continuà. Els artistes es desplaçaren a diversos llocs del municipi per representar a diferents passos de vianants els missatges preparats anteriorment al citat taller.


A més, ahir es va celebrar a l’Associació 3a Edat el «Curtmetratge i activitat de reflexió per a persones majors de 60 anys». Fou una activitat de reflexió sobre la violència masclista a través del visionat d’un curtmetratge.


Els actes commemoratius pel 25N no han finalitzat. Avui matí s'han duit a terme la lectura del manifest institucional i un mur contra la violència masclista a la Plaça. Per la tarda es faran un mercat, un taller de contacontes i un mural de missatges a Deixalles. Demà es celebraran un teatre a la Biblioteca, activitats a Son Angelats i una desfilada a Plaça. Els actes conclouran el diumenge amb una cursa solidària.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.