Setmanari d'informació local - 139 anys

«Fer concerts per als joves val la pena»

Vitamina C és una associació juvenil creada l’any 2018 de la qual forma part Paula Bestard.

Un col·lectiu de joves per a joves. Aquesta és la idea que tengueren un grup de sollerics l’any 2018 per crear Vitamina C, una associació juvenil que, després de veure’s forçada a la inactivitat per culpa de la pandèmia, ha tornat a irrompre amb força oferint activitats lúdiques per un jovent orfe de propostes seductores que permetin passar una bona estona de manera sana. L’estudiant sollerica de màrqueting Paula Bestard (Palma, 2003) és una de les impulsores d’aquesta nova etapa i comenta en aquesta entrevista l’origen d’aquesta segona vida, com han organitzat amb gran èxit d’assistència concerts i festes, a més d’altres projectes que ja tenen entre mans.

-Què és i com va néixer Vitamina C?
-Som una associació de joves que va sorgir l’any 2018 quan varen fundar un grup de joves per dinamitzar les festes i la vida social del poble. Després de la pandèmia va quedar tot molt aturat. Sóller, com molts de pobles, va quedar sense vida. Un dia vàrem quedar una amiga i jo per fer un cafè i xerràrem que després de la COVID-19 els joves no tenien cap local i tampoc hi havia activitats per l’àmbit juvenil. És aquí quan va sortir la idea loca de tornar a posar en marxa Vitamina C. Vàrem anar a veure na Bel Pinya de l’Oficina Jove, vàrem exposar la idea i ella ens va dir com ho havíem de fer i ens ajudà. El dia següent ens reunirem amb Mar Castanyer, regidora de Joventut i Festes, i ens digué que havíem tengut una molt bona idea i que estaria disposta a col·laborar i fer feina conjunta. Així ens posàrem en marxa com a associació.

-Què féreu a continuació?
-Na Mar ens proposà un parell de dies separats per fer concerts d’estiu. Nosaltres ens posàrem en marxa cercant contactes i grups locals per a les actuacions. També cercàrem grups ‘verbeneros’. Així muntàrem l’estructura de les festes. Mai havíem fet això i no sabíem per on tirar però com el pare d’un de nosaltres té un restaurant ens ajudà amb els proveïdors. A base d’experiència i rectificar hem arribat a fer sis concerts durant tot l’estiu. La idea va sortir per abril i el juny férem la primera actuació.

-Quants de membres sou i quina edat teniu?
-Som quinze amics. La més petita sóc jo que tenc 19 anys i el més major en té 24.

-Quanta gent ha participat dels vostres actes?
-Ha participat molta gent. No t’ho sabria dir. Estam molt contents. Sabíem que si organitzàvem qualsevol cosa la gent vendria perquè no hi ha molta oferta. Però des del primer dia que férem una festa a Es Puig vengué moltíssima gent. Ens donaren l’enhorabona per crear una cosa que no existia. Cada vegada hem tengut més gent. Hi ha hagut dies que ha vengut un poc més de gent o un poc menys degut a que, durant l’estiu, hi ha moltes verbenes per tot. Però ha funcionat molt bé. Fer concerts per als joves val la pena. Estam molt orgullosos de contribuir. A més, no hem tengut cap incident, no ha passat mai res, la gent ha fet molta bonda, ha complit. Els serveis de neteja ens han dit que havien trobat la zona de festa com estava abans.

-Fan falta més iniciatives com Vitamina C per dinamitzar la vida juvenil del poble?
-Sóller té molt de potencial per a que la gent d’aquí s’animi a fer altres coses. Ara han sortit els joves artistes, per exemple. Anim a que els sollerics agafin les regnes perquè hi ha moltes coses a fer. S’ ha d’aprofitar que hi ha molts d’espais per fer coses.

-A part de concerts, oferiu un altre tipus d’oferta cultural per al jovent?
-Sí, de cara a l’any que ve tenim una planificació d’activitats variades. També demanam per Instagram quines coses els faria il·lusió a la gent que ens segueix. Volem fer diades per grans i petits, ens demanen molt fer jocs de Truc, jocs populars, gimcanes, concerts d’estiu, festes temàtiques com Halloween, Carnaval, de Nadal i ens demanen molt organitzar mercadets culturals.

-Com vos finançau?
-Ens finançam nosaltres mateixos. Començàrem venent bosses a la fira i polseres del Firó. Amb aquests doblers vàrem finançar el primer concert i amb el primer vàrem costejar el segon i així hem anat fent feina. Nosaltres som voluntaris, no guanyam res, tots els diners són per les activitats. L’Ajuntament ens ajuda amb els permisos, els espais, equips de so, neteja, escenaris, logística... Ens ho faciliten moltíssim la feina.

-De totes les activitats que heu duit a terme quina ha estat la que ha tengut més èxit?
-La que més èxit ha tengut va ser la festa de Halloween, que és la darrera que hem fet. Vàrem fer molta publicitat i, a més a més, l’oferta que hi ha a Palma i altres pobles és de discoteca. Nosaltres vàrem fer com una espècie de verbena a Son Angelats que és un espai molt ample amb moltes comoditats. La nostra idea era que la gent no agafés el cotxe després de la festa.

-Per acabar, què t’ha agradat més fer de l’organització del projecte de Vitamina C?
-El que més m’ha agradat ha estat veure la satisfacció de l’equip Vitamina que, apart de ser amics, ens hem compenetrat molt bé. Estic molt contenta de la predisposició de tothom que ha col·laborat, donar vida al poble i un aportar un lloc on tothom és benvingut. La idea era que Sóller pugui acollir les mateixes activitats que qualsevol altre poble de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.