Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Nadia Ghulam ofereix una xerrada als alumnes sollerics

La famosa escriptora ha oferit avui al matí a la Biblioteca Municipal una xerrada sobre la seva història

Els joves de l'Institut, atents durant la xerrada oferida per Nadia Ghulam.

Nadia Ghulam ha oferit avui al matí una xerrada a la Biblioteca municipal Guillem Colom i Ferrà. La famosa escriptora ha explicat tota la seva història als alumnes sollerics. Els assistents a la interessant xerrada han estat els alumnes de primer d'ESO i els de quart curs de Pràctiques de l'Institut Guillem Colom Casasnovas, els quals s'han mostrat molt atents i implicats durant tota la xerrada.

La protagonista ha contat primer tota la seva història, la qual ha cridat molt l'atenció dels joves assistents que han mostrat un gran interès durant tota la xerrada. Nadia Ghulam Dastgir va néixer a Kabul (Afganistan) el 1985. La seva vida, com la de tantes altres dones afganeses, està marcada per les conseqüències d'una cruel guerra civil, de la fam i del règim talibà. Però aquestes adversitats no van poder frenar-la i Nadia va aconseguir tirar endavant gràcies al seu enginy i coratge, fent-se passar per un noi durant deu anys per poder alimentar la seva família.

Va ser el seu caràcter sociable el que la va portar a col·laborar amb una ONG a través de la qual va arribar a Catalunya, la seva nova llar. Ara, finalment, pot fer tot el que sempre va desitjar: viure en plena llibertat i continuar estudiant i formant-se per ajudar així el seu país i la seva família. Una volta va arribar a Catalunya va decidir escriure un llibre per explicar al món tota la seva història. L'obra va obtenir el prestigiós premi Prudenci Bertrana de l'any 2010, i va obtenir una gran valoració de la crítica nacional.

Per finalitzar amb la xerrada, els joves alumnes de l'Institut han pogut fer preguntes a l'escriptora, les quals ha anat responent per tal de resoldre les curiositats dels assistents a la interessant xerrada d'avui al matí.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.