Setmanari d'informació local - 138 anys

Indignats per la MA-10 durà a Europa les curses il·legals de motos

La plataforma assegura que l’informe emès per la Guàrdia Civil és totalment fals

La plataforma Indignats per la MA-10 de la qual forma part un grup nombrós de veïnats afectats per les carreres il·legals que s’organitzen a la carretera, durà a Europa el problema que pateixen els residents al llarg d’aquest vial que creua la Serra de Tramuntana. Alhora que anuncien la convocatòria d’accions i protestes públiques. Aquesta reacció es produeix després que la fiscalia hagi arxivat la demanda que interposà la plataforma on es denunciaven els excessos de renou i velocitat produïts a l’entorn, els afectats asseguren que «cal cercar ajuda exterior» i donar a conèixer el problema a nivell europeu «i començar a convocar accions i protestes públiques».


Així de contundents es mostraren els representants del col·lectiu, qui asseguren que l’informe emès per la Guàrdia Civil i que provocà que el cas fos arxivat «és fals». Segons els components d’Indignats per la MA-10 «l’excés de renou es va comprovar amb sonòmetres homologats instal·lats desenes de vegades i comprovats pels veïns que viuen en aquest entorn» i que han aparegut en imatges i programacions públiques. Com exemples indiquen el documental «Circuit Tramuntana» d’Alejandro Dioscórides o el produït pel Canal Arte d’Alemanya de Thomas Radler.


Pel que fa a l’excés de velocitat, la Guàrdia Civil tampoc veu indicis de delictes, sinó que «es tracta d’una percepció al·lucinada dels veïnats», indica el comunicat emès pels afectats. Segons aquests, han fet telefonades diàriament tant a l’112 i al 062 denunciant actes temeraris produïts a la carretera, sense tenir «en el 99% dels casos cap efecte». En el cas de la conducció temerària, l’informe de la benemèrita no és més esperançador. Segons s’empresa en el document, la Guàrdia civil tan sols s’hagué de desplaçar una vegada durant el 2021 que, segons els afectats «disposam de milers de vídeos que demostren clarament que la conducció temerària a les zones calentes de la Ma-10 són diàries».

Fracàs de les institucions
A la reunió mantinguda divendres passat a Can Dulce on assistiren els afectats per les ‘pujades’ Il·legals al Puig Major, però també veïnats procedents d’altres indrets de l’Illa com Andratx, Calvià o Sa Pobla, que darrerament també s’han trobat amb una problemàtica similar, van concloure que les relacions dels darrers 4 anys amb les administracions locals han fracassat. Acusen el Consell, Delegació de Govern, la Conselleria de Medi Ambient o la Direcció General de Trànsit de «desinterès» davant un problema «que creix i afecta a diari als veïnats» que viuen en un paratge declarat Patrimoni de la Humanitat. De la mateixa manera, se senten «enganyats, humiliats i desprotegits» davant les actuacions «dels delinqüents comuns de Mallorca» que fomenten «el desordre públic, el desastre ecològic, la contaminació acústica i la conducció temerària» a la Serra de Tramuntana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.