Setmanari d'informació local - 138 anys

El mes de maig començaran les obres per al nou Centre de Dia

L’Ajuntament i la Conselleria d’Afers Socials signaren ahir el conveni per a la seva construcció

L’antic Escorxador serà rehabilitat a partir del mes de maig per convertir-se en el nou Centre de Dia.

El primer Centre de Dia públic del municipi serà una realitat a finals de l’any 2024. Ahir al matí, el batle de Sóller, Carlos Simarro, i la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, signaren el conveni per a la construcció del Centre de Dia a l’antic Escorxador del municipi, unes obres que començaran a partir del maig de l’any que ve. La Sala Magna de l’Ajuntament fou l’escenari on es donà aquesta important passa perquè el municipi disposi d’aquest espai públic per a persones majors.


El pressupost destinat al nou centre ascendeix fins als 905.816 euros. L’Ajuntament de Sóller i la Conselleria d’Afers Socials finançaran al 50% la citada quantitat.
El nou espai públic comptarà amb un total de 20 places. El Govern, a més de la construcció, finançarà un mínim de 15 de les 20 places. Aquestes 15 places es destinaran a persones majors en situació de dependència, les quals s’incorporaran també a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència. La Conselleria d’Afers Socials dedicarà anualment 10.471 euros per a cada una d’aquestes places.


Segons aquest conveni, l’Ajuntament cedeix l’ús de l’immoble a la Conselleria d’Afers Socials i Esports, concretament al Consorci de Recursos Sanitaris i Assistencials de les Illes Balears, que rehabilitarà l’edifici de l’Escorxador i el dotarà de l’equipament necessari. L’Ajuntament, per la seva banda, es compromet a destinar l’edifici a ús sociosanitari durant un període mínim de vint anys.


La següent passa serà ara treure un concurs arquitectònic per al disseny de la rehabilitació i construcció del Centre de Dia. Aquest concurs es traurà durant aquest pròxim mes de gener. A continuació, es revisaran el projecte bàsic i totes les llicències necessàries. Una vegada estiguin superades totes aquestes passes, s’iniciaran les obres del nou centre públic de Sóller es preveu que durant el mes de maig del 2023.


Calculen que les obres tindran una durada de, com a molt, un any i mig. Per tant, la previsió de la Conselleria i l’Ajuntament és que a finals de l’any 2024 el Centre de Dia obri les portes.


L’espai estarà obert de dilluns a divendres, així com ho estan els altres centres de dia de Mallorca. No obstant això, de cara al futur, la Conselleria d’Afers Socials intentarà crear un nou conveni amb què els centres puguin funcionar també els caps de setmana i els dies festius.


L’antic Escorxador del municipi està ubicat al camí de ses Fontanelles de Sóller. Al nou Centre de Dia s’hi construiran un espai polivalent, una sala de descans, una cuina, una sala de cures, una sala de fisioteràpia i banys adaptats, a més de les diverses àrees per al personal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.