Setmanari d'informació local - 138 anys

La mortalitat en sinistres a la MA-10, la més alta de Mallorca

Segons un estudi que manegen els Indignats, basat en dades oficials

Imatge d’un motorista passant per davant un punt perillós en el que hi ha hagut morts.

Un estudi que manegen alguns dels afectats per les anomenades ‘pujades’ per la carretera del Puig Major, assegura que a la MA-10 «hi ha un excés de mortalitat del 280% amb relació a la resta de carreteres de Mallorca». Aquest estudi estadístic afirma estar elaborat a partir de dades oficials del Consell sobre la intensitat mitjana diària de vehicles que circularen el 2020 per l’Illa i de mortalitat en accidents del mateix any elaborades per Delegació del Govern.


Destaquen que si el 2020 van perdre la vida a les carreteres de Mallorca un total de 23 persones, 4 van morir a la MA-10 i que, per tant, «amb les dades de mortalitat i les dades de la mitjana diària dels vehicles que circulen per Mallorca resulta que la taxa de mortalitat és d’1,38 persones mortes per cada milió de vehicles i quilòmetre recorregut».


Per altra banda, calculant la taxa de mortalitat a la carretera MA-10 han trobat que resulta una sinistralitat de 5,25 morts per cada milió de vehicles i quilòmetre. L’informe considera que «si es té en compte que pels 112 km de la MA-10 circulen una mitjana de 6.801 vehicles al dia, la mortalitat esperada a aquesta via hauria de ser d’1,05 morts per cada milió de vehicles i quilòmetre, però les dades calculades ens aboquen a un excés de mortalitat a la MA-10 d’un 280% comparada amb la resta de carreteres de Mallorca».


També destaquen que «totes les morts succeïdes a la MA-10 feien referència a motoristes, mentre que a la resta de Mallorca les morts comptabilitzades inclouen conductors, vianants, ciclistes i passatgers». Recorden que el 2020 “perderen la vida a Mallorca 8 motoristes i la meitat d’aquestes morts van tenir lloc a la MA-10». A més, a més, val a dir que aquest estudi probablement forma part de la documentació que els afectats manegen per reclamar més vigilància i control a la carretera, ja no sols pels problemes que provoquen les conductes incíviques que van denunciant des de fa anys, sinó per demostrar que aquestes incideixen en la sinistralitat mortal d’aquesta via que travessa la Serra de Tramuntana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.