Setmanari d'informació local - 138 anys

El sector cultural exigeix més inversió pública i espais dignes

Un total de disset associacions s’han ajuntat per fer front comú davant l’Ajuntament

Imatge d’arxiu d’una exposició de Joan Bennàssar al Defensora, a l’any 2017. | M.A. CAÑELLAS

Les entitats culturals de Sóller se senten abandonades per part de l’Ajuntament. Tal és el seu malestar que disset associacions han decidit ajuntar-se per crear una Federació d’entitats amb la que puguin remar juntes cap a una mateixa direcció, reivindicant el que els pertoca.
El sector cultural exigeix a l’Ajuntament de Sóller més inversió per a cobrir les seves necessitats i unes instal·lacions dignes per a poder desenvolupar en òptimes condicions les manifestacions culturals que duen a terme al poble.


Després de nombroses queixes i sol·licituds, moltes d’elles sense resposta, enviades per cada associació a l’equip de govern, les disset entitats decidiren fa uns mesos donar una passa més per fer front als citats problemes. Per intentar que la cultura a Sóller pugui evolucionar com troben que és degut, decidiren reunir-se perquè cada entitat exposés els factors que podrien millorar la seva pràctica cultural. Casualment, o no tant, molts d’aquests punts varen coincidir entre ells.
Seguidament, redactaren el recull de queixes de totes les associacions enviant alhora una instància a l’Ajuntament de Sóller per sol·licitar amb urgència una reunió amb el batle, Carlos Simarro, i amb els regidors de Cultura i de Festes, per tal de poder tractar els diferents punts que els afecten en el seu dia a dia.


Les entitats exigeixen, des de fa ja anys, unes instal·lacions dignes per a desenvolupar en òptimes condicions les manifestacions culturals que duen a terme. Amb aquesta demanda fan referència tant a la millora o creació dels espais on assagen setmanalment, com a la creació d’un teatre, com havia de ser el Defensora, o d’un auditori per a poder oferir actuacions de qualitat.
Per altra banda, exigeixen que en el pressupost d’aquest any 2023 puguin disposar d’una partida real per cobrir les necessitats que durant els darrers anys no estan sent cobertes, per així poder dur a terme un bon funcionament de les entitats. També demanen que al pressupost municipal del 2023 hi consti una partida suficient per a la finalització del desitjat teatre Defensora. I, en darrer lloc, demanen una partida important per a la conservació del seu patrimoni.
Manifesten que «tots aquests punts exigits contrasten amb altres activitats que es duen a terme a Sóller i que sí que tenen dedicada una part bastant important del pressupost municipal».

Disset entitats implicades
Les disset entitats són: la Coral Quinta Justa; la batucada Batu-al-món; l’Associació França a la Vall de Sóller; Mademico Teatre; els Xeremiers; Arrel’ Art; el GRES; el Casal de Cultura; Corriola Teatre; Joventuts Musicals; Amics de la Música; els Esclatabutzes; ASCP Ca’n Dulce; els Escoltes Capità Angelats; Aires Sollerics; Estol de Tramuntana; i Foment de Cultura de la Dona.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.