Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell no permet posar plaques damunt teulada a Horts i Tarongers

La institució assegura que l’Ajuntament primer necessita modificar el Pla Especial

De moment està prohibit col·locar panells solars damunt la coberta inclinada.

El departament d’Urbanisme i Territori del Consell no permet la instal·lació de plaques solars damunt teulada a la zona d’Horts i Tarongers. Des de la institució insular asseguren que fins que l’Ajuntament no modifiqui el Pla Especial aprovat el 2011 que protegeix aquesta àrea de Sóller, es denega la implantació de panells per a l’autoconsum damunt la coberta dels habitatges, «en tant que s’han d’ajustar a la legislació», apunten des del Consell. Per tant, de moment es desestima la modificació puntual que presentà l’Ajuntament de Sóller, la qual pretenia que a més de col·locar plaques solars dins els horts, també es facilitàs damunt la coberta inclinada.


Tal com ja avançà aquest setmanari la setmana passada, el Consell detectà unes deficiències no resoltes al text del Pla Especial d’Horts i Tarongers després de rebre la petició del departament d’Urbanisme on se sol·licitava la col·locació de panells solars als nuclis rurals del municipi. A partir d’aquí, el Consell «no aprovarà cap modificació puntual, mentre no s’enviï el document definitiu».


Tot i que el regidor d’Urbanisme i Obres, Jaume Bestard, assegurà que el departament ja treballa per solucionar aquestes deficiències no resoltes «des de fa 11 anys», també mostrà la seva indignació «davant el greuge comparatiu que tenen els sollerics que tampoc poden accedir a les ajudes del Govern». El text enviat al Consell va ser aprovat per unanimitat per part de tots els grups polítics, «un consens que m’alegrà perquè caminam tots junts cap a un Sóller més sostenible, però ara queda aturat mentre a la resta de Mallorca hipotequen el camp per posar parcs fotovoltaics», afirmà Bestard.


Val a dir, que la zona declarada com a Horts i Tarongers és una de les àrees més poblades del municipi i on actualment la col·locació de panells fotovoltaics a les cobertes inclinades està totalment prohibida. La modificació puntual anava encaminada a facilitar l’autoconsum en una zona en què «els residents tampoc tenen cap ajuda per pagar l’IBI tan elevat».

L’oposició
Per la seva banda, el partit socialista ha mostrat la seva preocupació davant «la gestió política de l’Ajuntament respecte de la instal·lació de plaques solars a la zona d’Horts i Tarongers». El seu portaveu, Jaume Mateu considera necessari que l’equip de govern sigui «més diligent i faciliti l’assessorament a la gent que vol col·locar panells solars en aquesta zona perquè fins ara només ha posat traves», comenta. A més, Mateu insisteix que s’ha de fer un canvi a nivell urbanístic per facilitar la implementació de fotovoltaiques.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.