Setmanari d'informació local - 138 anys

Es Puig acollirà la Banda i l’Escola de Música

Seria l’opció mentre es fan les obres a Ses Escolàpies

Les instal·lacions del col·legi públic servirien d’aula de música durant el curs vinent. | Lluc Garcia

L’Ajuntament cerca ‘espais temporals’ per a les entitats que utilitzen les Escolàpies mentre durin les obres de reforma de l’edifici municipal. Per començar, estudia traslladar la banda i l’escola de música a les instal·lacions del col·legi Es Puig.


La regidoria de Cultura valora aquesta possibilitat després de fer una reunió amb els representants de les dues entitats musicals, les quals entre tots els components superen el centenar de persones. Segons la programació establerta pels tècnics municipals, els treballs de reforma i millora de les Escolàpies es realitzaran durant més d’un any i acabarien el setembre de 2024. Tenint en compte aquest calendari, les actuacions afectarien tot un curs de l’escola de música, que ara utilitza les instal·lacions de les Escolàpies. Per aquest motiu el regidor Miquel Nadal ha convocat una reunió dilluns amb la direcció del col·legi Es Puig, el director de l’escola de música i la banda «per arribar a un acord i fer ús d’alguns espais mentre dura la reforma», assegurà Nadal.


Cal recordar que el projecte és finançat amb gairebé dos milions d’euros procedents de fons europeus. A més, està previst que l’edifici entri en obres a l’estiu, per tant, l’Ajuntament treballa per ubicar les entitats que ara l’utilitzen. De moment, per demà s’ha convocat una junta extraordinària per treure a licitació la redacció del projecte, que concretarà exactament la distribució de les sales de l’edifici que actualment alberga també la biblioteca municipal; els escoltes, altres entitats culturals i el futur arxiu municipal.

Capella
Per altra banda, les obres a la capella de les Escolàpies comencen dilluns. En aquesta ocasió es tracta d’uns treballs no inclosos en la subvenció europea, sinó que prové d’una ajuda concedida pel Consorci Serra de Tramuntana mitjançant la qual l’espai inclòs dins el catàleg de Patrimoni Municipal quedarà renovat.


Així, amb un import de 26.000 euros es pintaran les parets, es renovarà part del paviment de la sala destinada a oferir activitats culturals i es traslladarà el retaule a l’església del Port.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.