Setmanari d'informació local - 138 anys

La Parròquia inverteix 300.000 euros en restaurar patrimoni

Dins el 2023 té previst fer cinc actuacions més, entre elles recuperar l’orgue

La inversió més gran s’ha destinat a la restauració de sa Capelleta, amb 102.000 euros. | M.A.C

La comunitat de Cristians de la Vall de Sóller ha donat a conèixer les inversions que ha fet per mantenir el seu patrimoni. A la memòria d’activitats que correspon als anys compresos entre 2019 i 2022, la Parròquia ha invertit prop de 300.000 euros en una sèrie de reparacions i restauracions a les parròquies de la Vall. Després que el rector, Eugeni Rodríguez, instal·làs una pantalla a l’església de sant Bartomeu per mostrar les reformes fetes en alguns dels edificis i el preu de cadascuna, s’ha donat a conèixer que la inversió ha estat de 294.800 euros.


La inversió més gran, de moment, s’ha destinat a la restauració de l’àrea de Sa Capelleta, on s’hi han dedicat 102.000 euros a l’edifici i a la petita capella. Seguidament, a les instal·lacions de la Rectoria s’han destinat 43.500 euros, la meitat d’ells gastats en evitar l’esfondrament de la corbada més antiga de l’immoble. Finalment, una altra quantitat important (79.000 euros) s’ha invertit a habilitar el casal de colònies del Port i a la Parròquia de sant Ramon de Penyafort.


Per al 2023, la Parròquia té prevists continuar amb cinc actuacions més, entre les quals hi ha la restauració de l’orgue, una intervenció que ja compta amb un pressupost de 30.000 euros. A això, se li ha d’afegir el tractament per una plaga que afecta la fusta de la parròquia de Fornalutx, el cost del qual és de 15.000 euros. Altres actuacions pendents dins aquest any són el trasllat del retaule de les Escolàpies a sant Ramon de Penyafort i reparar l’espadanya de l’Església de l’Hospital i el Baptisteri de sant Bartomeu.


Val a dir que la majoria de les intervencions esmentades s’han sufragat mitjançant les aportacions dels fidels.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.