Setmanari d'informació local - 138 anys

Sóller rebrà 1,4 milions d’euros per construir una bassa d’aigua per als regs

Aquest projecte servirà per modernitzar i consolidar el regadiu a Sóller

48951
Imatge de la presentació del passat dilluns.

El municipi de Sóller rebrà 1,4 milions d’euros destinats a la construcció d’una bassa d’aigua per als regants de la Vall. Aquest projecte servirà per modernitzar i consolidar el regadiu a Sóller. L’actuació està en procés d’obtenció de dades per poder procedir a la posterior redacció del projecte. Gràcies a aquesta inversió, el municipi comptarà amb una major quantitat d’aigua regenerada per regar.


La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació va presentar el passat dilluns el Pla General d’Aprofitament i Optimització d’Aigües Regenerades amb destinació al regadiu de les Illes Balears. Es tracta d’un pla d’uns 60 milions d’euros que engloba fins a 18 projectes a totes les Illes, i que està previst que s’executin entre el 2023 i el 2027, per adequar-se així al Pla Hidrològic Nacional i al Pla Hidrològic de les Illes Balears.


El director general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Fernando Fernández, va assegurar durant la presentació que «es tracta d’un pla ambiciós, després de l’esforç fet aquesta legislatura per posar a punt les infraestructures existents, amb un objectiu doble: d’una banda, augmentar un 33% la capacitat d’emmagatzematge d’aigua regenerada i passar del 42% en l’ús de l’aigua regenerada per al reg agrícola al 60% l’any 2027». «En un context de canvi climàtic, hem de substituir les fonts convencionals d’aigua per no convencionals com la regenerada, ja que l’aigua és imprescindible per a produir aliments, és una qüestió estratègica per a incrementar la sobirania alimentària i que hi hagi més producte local».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.