Setmanari d'informació local - 138 anys

Fornalutx comptarà amb dues instal·lacions de plaques solars comunitàries

Donaran corrent a 32 veïnats, 15 empreses i l’Ajuntament

Imatge de Fornalutx.

L’Institut Balear de l’Energia (IBE) va treure a licitació la redacció de 26 projectes d’autoconsum compartit. D’entre aquests projectes, dos dels que sortiran a subhasta seran pel municipi de Fornalutx. Tal com avançà aquest setmanari al mes de febrer, l’ajuntament apostà per les energies renovables d’ús comunitari en tant que està inclòs en una zona qualificada de Paisatge Pintoresc i «els particulars no poden col·locar plaques damunt els seus habitatges», afirmà el batle, Francesc Marroig.


Així, tal com anuncià la conselleria de Transició energètica, dins l’apartat d’instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum compartit en aparcaments, s’instal·larà a l’aparcament del carrer d’Arbona Colom un conjunt de panells solars, que sumarà 30 kW i beneficiarà l’Ajuntament, 12 veïnats i 10 empreses.


L’altre projecte que s’ha de redactar sumarà 50 kW i beneficiarà l’Ajuntament, 20 veïnats i 5 empreses i se situarà al Poliesportiu de sa Rutllana. D’aquesta manera, a través de la col·locació de plaques solars comunitàries, el municipi donarà corrent a un total de 32 veïnats, 15 empreses i a instal·lacions de l’Ajuntament.


L’objectiu de la instal·lació del conjunt de plaques és reduir l’impacte mediambiental i els costos econòmics als quals ha de fer front «tant l’Ajuntament com els veïnats», assegurà Marroig. Tot i això, per arribar a aquest punt «hem fet moltes reunions amb el departament de Patrimoni del Consell, amb el Govern i amb els residents per trobar la fórmula d’instal·lar energia per a l’autoconsum en un municipi on la normativa és molt estricte», digué el batle.


Els licitadors es poden presentar fins al proper dia 9 de març, i podran guanyar un màxim d’un projecte per empresa. El termini per redactar els projectes és de 18 setmanes en cadascun dels lots des de la formalització del contracte.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.