Setmanari d'informació local - 138 anys

Mallorca mobilitza 6,5 milions per als municipis i persones afectades per Juliette

El Consell impulsa dues línies per sufragar el cost de la poda d'arbres i les reparacions de patrimoni i infraestructures danyades

El Consell de Mallorca ha anunciat avui una línia de 6,5 milions d'euros en ajudes per als ajuntaments i particulars afectats per la neu, el vent i la pluja que va portar la borrasca Juliette. Les subvencions adreçades a propietaris comptaran amb un fons inicial d'1,5 milions d'euros gestionats pel Consorci Serra de Tramuntana i es destinaran a sufragar les pèrdues per la poda i recuperació d'arbres afectats, especialment oliveres, així com elements patrimonials, com ara porxades i parets de pedra en sec. La tramitació es farà com més aviat millor i es podrà presentar una fotografia geolocalitzada de la infraestructura danyada.

En el cas dels ajuts perquè els municipis reparin danys en edificis i infraestructures públiques, la convocatòria serà gestionada pel Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, encapçalat per Jaume Alzamora.

"Des del minut zero oferim solucions per finançar les actuacions d'emergència i la inversió en la reposició d'infraestructures i serveis", ha dit durant la presentació. «Després de treballar sobre el terreny des del primer moment, ara volem acompanyar els afectats», segons ha explicat la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera. «És l'administració més properes i sensible als problemes dels ajuntaments, i ho tornem a demostrar amb fets, posant en marxa aquest pla extraordinari», ha afegit.

Cal recordar que la presidenta del Govern, Francina Armengol, va demanar aquest dijous declarar zona catastròfica els punts més afectats de la Serra de Tramuntana. Ho va fer durant una visita al Coll de sa Batalla per agrair la tasca als equips d'emergències que treballen sobre el terreny per aclarir les carreteres de neu, pedres i branques caigudes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.