Setmanari d'informació local - 138 anys

Brigades de voluntaris faran feina per obrir les rutes senderistes afectades pel temporal

El departament de Sostenibilitat i Medi Ambient i la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada coordinaran brigades de voluntaris per tornar a obrir les rutes de Pedra en Sec afectades per la borrasca Juliette. En una reunió mantinguda avui entre la consellera de Medi Ambient, Aurora Ribot i el president de la federació, Xisco Fanals, s’acordà posar un total de set brigades extres (cinc de forestals i dues de margers) que tallaran els arbres i les branques que han caigut i els retiraran o els biotrituraran per accelerar les tasques d’adequació. Mentrestant, els voluntaris decantaran les restes de poda a les voreres del traçat. Les brigades de margers repararan els marges i camins de pedra en sec afectats amb l’objectiu de recuperar la normalitat al més aviat possible.

Trams més afectats
Cal recordar que la setmana passada el Consell declarà part de la Ruta de Pedra intransitable, davant la inseguretat en alguns trams per despreniments o per caiguda d’arbres. De moment, els trams més danyats per la caiguda d’arbres a causa de la neu, de la pluja i del vent de la tempesta Juliette són els que van de Sóller a Pollença i que corresponen a les etapes 5, 6 i 7 de la Ruta de Pedra en Sec. Les etapes 2 i 3 també han patit destrosses considerables.

Prohibides les activitats esportives

El servei d'Emergències de les Illes Balears, l'112 ha prohibit les activitats esportives a algunes zones de la Serra de Tramuntana. Emergències desaconsella realitzar qualsevol tipus d'activitat davant la impossibilitat d'accés dels serveis de rescat en 13 vies o camins situats majoritàriament entre Valdemossa fins a Pollença.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.