Setmanari d'informació local - 138 anys

Els alumnes del Sagrats Cors animen la Vall a fer part d’Embossa’t de vida

L’activitat d’aprenentatge i servei ha conscienciat els escolars sobre la importància de les donacions de sang i conclourà el dilluns amb un punt de recollida a la mateixa escola

El col·legi Sagrats Cors fa temps que prepara un projecte relacionat amb la donació de sang. «Embossa’t de vida» és el nom de la campanya de recollida de sang organitzada pel centre escolar de la Vall.
La citada activitat és una APS, que es tradueix en un aprenentatge i servei. En aquests tipus de treballs es fonen la intencionalitat pedagògica amb la intencionalitat solidària. Així, l’aprenentatge i servei és una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge amb serveis a la comunitat en un sol projecte ben articulat en el qual els participants es formen treballant sobre necessitats reals de l’entorn.


Durant aquests mesos els alumnes d’infantil, primària i ESO han estat preparant el projecte, aprenent molt sobre, per exemple, l’aparell circulatori. A més, han rebut les visites d’infermeres i encarregades dels serveis de Donació de Sang que oferiren detallades explicacions als diferents cursos del centre. El projecte clourà el pròxim dilluns, quan la sala d’actes del centre es convertirà en un punt de recollida de sang. Per a promocionar aquesta extracció, els alumnes han preparat diferent material com un cartell, un vídeo o una pancarta.


El professor de primària Miquel Valls explica que «tots els alumnes del col·legi han participat en aquest projecte. Cada curs ha fet diferents feines. Per exemple, els d’ESO s’han encarregat de fer el cartell per promocionar l’extracció i els de primària han fet un vídeo convidant a tot el poble». A més, Valls afegeix que «amb aquesta iniciativa, els estudiants hauran après sobre l’aparell circulatori i altres aspectes relacionats amb la sang i, posteriorment, hauran oferit un servei a la societat, com és el de l’extracció de sang del pròxim dilluns». Els alumnes de segon de primària manifesten que «nosaltres hem fet un vídeo per convidar a tothom el pròxim dilluns».

També conten que «va venir una encarregada del banc de sang per explicar-nos diferents coses, com que la sang es produeix dins els ossos i, per tant, si donam sang després el cos torna a fabricar-la». La seva professora Àngela Torres afirma que «la iniciativa va sorgir fa tres anys, però l’arribada de la Covid ens va obligar a ajornar el projecte fins a enguany». Afegeix que «la idea la vàrem tenir els professors del centre que feim feina amb l’aparell circulatori». Els estudiants de tercer d’ESO expliquen que «nosaltres hem fet el cartell de la donació. Ens hem conscienciat sobre que donar sang és bo, ja que la nostra sang pot salvar vides». La seva professora de biologia Maria Modol conta que «a ESO ens hem centrat més a treballar la part social d’aquest projecte». Finalment, els alumnes de quart de primària acudiren el dimarts al ple de l’Ajuntament per convidar a tot el poble a la donació que es durà a terme el dilluns entre les 10 h i les 14.30 h en el Col·legi Sagrats Cors.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.