Setmanari d'informació local - 138 anys

Creix l’afluència d’autocaravanes als aparcaments del Port

Policia supervisa diferents espais, ja que hi ha un augment respecte de l’any passat

Muleta és una de les àrees on Policia supervisa l’estacionament d’autocaravanes.

L’afluència d’autocaravanes a Sóller i als aparcaments del Port ha augmentat respecte de l’any passat. Tot i que Sóller no disposa de cap espai habilitat per fer ús d’aquest tipus de vehicles ni de zones per acampar, el cert és que la Policia Local ha constatat que l’arribada d’autocaravanes s’ha incrementat respecte d’estius anterior. Si bé durant els mesos d’hivern l’afluència és menor, és amb l’arribada del bon temps quan propietaris d’aquests vehicles o llogaters arriben als aparcaments, sobretot del Port, per pernoctar i passar uns dies.


Segons les dades facilitades pel cos policial, la majoria dels usuaris s’ubiquen als aparcaments de can Miró, a l’Infante Lois o cap a altres espais ubicats vora el far de Muleta. Per això, Policia ha començat a supervisar aquests punts amb l’objectiu d’informar i controlar que els usuaris l’utilitzen només com a espai d’estacionament, tal com marca la llei.


De fet, l’estiu passat la policia va sancionar alguns caravanistes instal·lats en dos aparcaments. A un d’ells se’l multà per estar acampat durant setmanes i ocupar la via pública amb mobiliari «quan l’aparcament no és apte per aquesta activitat», explicà el regidor de Governació, Carlos Darder. Mentre que els altres, ocupaven més d’un espai d’ORA amb un sol tiquet «una pràctica que també està prohibida perquè només es pot ocupar una sola plaça de pàrquing», assegurà Darder. Cal recordar que la normativa que regula l’ús d’autocaravanes indica que són vehicles que no poden estar estacionats més de deu dies seguits a la via pública, sinó que són tractats igual que la resta de turismes. A més, no poden desplegar cap complement físic, és a dir ni taules, ni cadires ni cap altre element com pugui ser un tendal que ocupi més espai.


Així, davant aquest increment tant de caravanes, autocaravanes i furgonetes camperitzades a Sóller i per extensió a la resta de la Serra de Tramuntana, policia local farà rondes als punts on més se solen aturar «perquè sobretot després de la pandèmia, hem comprovat que en venen més», afirmà Darder.


Val a dir, que viatjar amb autocaravana és un model que s’ha posat de moda en els darrers anys i sobretot amb la pandèmia. Malgrat aquest creixement, a Mallorca no hi ha cap càmping específic per aquest tipus d’activitat. Darrerament, les associacions de caravanistes s’han manifestat davant la manca d’espais i d’espais per pernoctar i han sol·licitat al Govern i Consell que autoritzin zones específiques per poder acampar sense problemes i adaptats amb conductes per llençar les aigües brutes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.