Setmanari d'informació local - 138 anys

Sóller i Fornalutx demanen instal·lar un radar i sonòmetre fix a la Ma-10

Amb l’objectiu de detectar i sancionar als conductors que transiten per la carretera del Puig Major a gran velocitat

49139
Simarro amb els integrants d’Indignats per la Ma-10 i 11.

Els ajuntaments de Sóller i Fornalutx demanaran a la Direcció General de Trànsit (DGT) la instal·lació d’un radar i un sonòmetre fix a la corba del Mirador de Ses Barques (Ma-10), amb l’objectiu de detectar i sancionar als conductors que transiten per la carretera del Puig Major a gran velocitat i que causen tantes molèsties als veïnats i usuaris d’aquesta carretera.


En una reunió mantinguda dilluns amb representants de les plataformes Indignats per la Ma-10 i Ma-11, el batle Carlos Simarro es va comprometre a ajudar al col·lectiu i trobar una solució a la contaminació acústica «que reben els residents de la zona a causa de l’excés de renou per les carreres realitzades al Puig Major». Així, després de consultar la mesura amb el batle de Fornalutx, Xisco Marroig, els dos ajuntaments han fet una petició conjunta a la DGT «per tal d’aconseguir reduir la velocitat i millorar la convivència de tots els veïnats».


Les plataformes d’Indignats de la Ma-10 i Ma-11 van transmetre també a Simarro les seves queixes del mal ús que fa la gent a la carretera de la Serra de Tramuntana «fent carreres il·legals de velocitat, un fet que ens afecta la convivència», però també traslladaren com els dificulta l’accés o la sortida dels seus domicilis «la quantitat de curses programades que es fan al Puig Major».


En aquest sentit, cal recordar que la plataforma Indignats per la Ma-10 anuncià ja fa dues setmanes que traslladaria al Tribunal Europeu dels Drets Humans l’excés de pujades, després de recorrer al govern autonòmic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.