Setmanari d'informació local - 138 anys

‘Apadrina un tub’, l’acció per recuperar l’orgue parroquial

Les aportacions dels mecenes oscil·len entre els 50 i els 500 euros

André Lacroix repara la part mecànica i afinador i David Antonio Reyes resatura el motor, vent i fusteria .

La Comunitat de cristians a la Vall de Sóller ha posat en marxa una campanya de mecenatge que té per objectiu recuperar l’orgue parroquial. L’instrument musical estava en molt mal estat i des de la Parròquia ja s’havia anunciat en diverses ocasions donar prioritat a la restauració i rehabilitació de l’orgue. A través de la campanya «Apadrina un tub» la comunitat vol aconseguir una inversió inicial de 50.000 euros per iniciar els treballs que consisteixen a reparar el motor elèctric que dóna aire a l’instrument musical i verificar si els tubs funcionen correctament. En una segona fase del projecte, està prevista la restauració íntegra de l’instrument i la neteja de la peça, abans d’afinar-la i poder oferir concerts, tal com explicà el rector, Eugeni Rodríguez.


Les aportacions que poden realitzar els mecenes oscil·len entre els 50 i els 500 euros, unes quantitats que permeten apadrinar una flauta, trompeta, tub greu o tub de façana i que suposen uns avantatges per als padrins, una d’elles és la impressió del seu nom en una placa commemorativa així com també beneficis fiscals segons la donació. Malgrat aquests preus, la Parròquia dóna l’oportunitat als mecenes a col·laborar amb donatius d’altres imports de quantia més baixa.


Per facilitar les donacions, la Parròquia permet fer les aportacions mitjançant diferents mecanismes explicats a la web de la comunitat de cristians de la Vall de Sóller i també mitjançant una aportació en efectiu a la parròquia de Sant Bartomeu.


L’equip encapçalat per l’organista Natalie Grenzing, serà l’encarregat de restaurar aquesta peça musical de la qual es troben notícies a partir de l’any 1498 i que deixà de funcionar fa vint anys, tal com s’explica al vídeo promocional de la campanya.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.