Setmanari d'informació local - 138 anys

Les peticions per aparcar davant els guals no arriben a 50

La mesura aprovada per plenari entrà en vigor al gener

49189
La norma té l’objectiu d’alliberar places d’aparcament.

La mesura que permet estacionar davant els guals als seus propietaris ha complit dos mesos. Després d’aquest temps, les peticions per estacionar davant un reservat permanent no arriben a 50. La xifra de peticions per a nous guals encara és pitjor i l’Ajuntament no ha tramitat cap placa nova d’ençà que la mesura fou aprovada per plenari.


La norma entrà en vigor al mes de gener quan l’equip de govern aprovà en sessió plenària la gratuïtat d’aparcar davant una placa amb l’abstenció dels partits de l’oposició Més i PSOE. Per diferenciar l’espai de la resta de plaques, l’Ajuntament va emetre les targetes GARE (Gual de Regulació Especial) per deixar el cotxe davant la placa, de les quals a hores d’ara només n’ha distribuït mig centenar. Tot i que la mesura és gratuïta, l’interès per usar aquest tipus d’espai per estacionar al carrer davant un garatge «es dóna en comptagotes, perquè Policia estudia cada cas», segons assegurà el regidor de governació, Carlos Darder. El regidor explicà que no totes les peticions que arriben al departament es poden aprovar «ja que depèn del carrer on hi ha ubicat el garatge, en tant que no sempre és viable deixar un cotxe si impedeix el trànsit o la sortida d’un altre vehicle d’un veïnat», digué.


Cal recordar que durant la presentació d’aquesta mesura el Consistori assegurà que l’emissió de llicències podrien arribar a alliberar entre 400 i 500 places d’aparcament a Sóller dels més de 1.100 guals que hi ha concedits al municipi. Val a dir que l’emissió de targetes GARE no té un termini establert i cada família pot sol·licitar fins a tres targetes per habitatge.


Així mateix, des de l’aprovació de la nova ordenança, l’Ajuntament informà end arrer terme d’altres novetats que s’incorporaren al text. La norma també contempla que els cuidadors o familiars que estan al càrrec d’una persona depenent tenen dret a deixar el vehicle davant un Gual de Regulació Especial (GARE), sempre i quan també es faci la sol·licitud. Una altra particularitat que s’afegí a l’ordenança és el permís per estacionar en línia groga.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.