Setmanari d'informació local - 138 anys

Sóller incorpora l’arxiu del so i de la imatge al seu fons

Està integrat per més de 14.000 fotos i s’han afegit entrevistes orals

Simarro, Bestard, Araujo i Quetglas durant la presentació.

L’Arxiu Municipal amplia el seu fons. Dilluns es presentà la incorporació del material que forma part de l’arxiu del so i de la imatge i que s’inclourà dins l’arxiu històric de Sóller. En concret, s’ha digitalitzat més de 14.000 fotografies; 80 documents sonors i 115 cintes que encara es conservaven en format ‘cassette’. A més, des del mes de gener, s’han anat incorporant una sèrie d’entrevistes orals fetes a Catalina Thomàs Cañellas; Josep Oliver; Jaume Albertí; Pere Frontera; Marcel·lí Got; Pere Suau; Pere Colom; Guillem Bernat, Magdalena Castañer; Jaume Enseñat o Antoni Pinya amb la finalitat que «els seus testimonis serveixin per als investigadors i els joves coneguin una part de la història de Sóller», comentà el batle, Carlos Simarro.


De la mateixa manera es mostrà la tasca feta per l’associació Family Search, qui a través de la feina feta per Sílvia Araujo s’han digitalitzat els padrons i altra documentació que permetrà, per una banda, conservar la documentació original en paper i per altra, fer consultes en línia dels arxius a investigadors i familiars que volen elaborar arbres genealògics.


La presentació es complementà amb una visita per part d’alguns membres de l’oposició, el batle i els regidors de Cultura i Patrimoni, Miquel Nadal i Jaume Bestard a les noves instal·lacions que tendrà l’arxiu municipal a la planta baixa de l’edifici municipal de les Escolàpies i que s’han dotat de prestatgeries compactes; un escàner d’alta tecnologia i d’unes sales per a consulta de la documentació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.