Setmanari d'informació local - 138 anys

Primeres passes per soterrar el cablejat a la zona de can Rave

Eliminar els tendals elèctrics afavoriria als propietaris d’horts que tenen torres

El cablejat elèctric travessa la carretera i l’arbrat i discorre per propietats privades.

La Conselleria de Medi Ambient i Territori ha tret a informació pública el projecte d’instal·lació de noves xarxes d’alta tensió i que afecta des de la zona de can Rave fins a l’alçada de sa Taverneta. El projecte presentat per la companyia elèctrica Vall de Sóller Energia que demanava soterrat el cablejat en aquesta àrea de Sóller podria veure la llum, en tant que la direcció general de Recursos Hídrics n’ha obert el procés perquè es puguin presentar les al·legacions pertinents.


Val a dir que aquesta és una primera passa per concedir el soterrament del cablejat que ha de discórrer per la carretera que condueix cap a Fornalutx i que va en paral·lel al torrent. Segons el projecte presentat a recursos Hídrics per la distribuïdora d’electricitat el 2021, el projecte d’instal·lació de la nova xarxa d’alta tensió substituiria parcialment els tendals elèctrics existents per una xarxa subterrània que permetria ser més eficients quan hi ha una avaria elèctrica i augmentar l’eficiència energètica i la seguretat del servei. Encara més important, «permetria retornar el sòl i l’empriu als propietaris dels horts que tenen torres o postes dins ca seva», segons s’explica al projecte lliurat a Medi Ambient.


Cal recordar que al mes de febrer aquest setmanari publicà que el projecte de soterrament del cablejat estava aturat per mor de l’article 33 de la Llei de Carreteres i que impedeix eliminar els fils elèctrics en dos quilòmetres de cablejat que passen per un tram de 400 metres que són de la seva competència. De moment, sembla que la canalització que travessaria el tram de la carretera MA-2122 comptaria amb el vistiplau de Recursos Hídrics.


D’altra banda, el Butlletí Oficial de les Illes Balears publicà també l’inici del procediment d’exposició pública d’un projecte realitzat per l’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental (ABAQUA). En aquesta ocasió es tracta d’un projecte per realitzar la síquia per sota del pont del torrent Major de Sóller i que comunica amb la platja d’en Repic per la connexió elèctrica de part de les instal·lacions de bombeig de Sóller. Des de Medi Ambient explicaren que es tracta de «passar una línia de baixa tensió per arribar cap al dipòsit on arriba l’aigua de sa Costera, com a mesura de seguretat per si de cas en algun moment fallassin les línies d’alta tensió on està connectat actualment aquesta línia».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.