Setmanari d'informació local - 138 anys

Les parròquies de Sóller tanquen el 2022 amb xifres positives

L’església de Sant Bartomeu arribà a unes entrades de 230.000 euros

La Parròquia és el temple que va obtenir més ingressos durant el 2022. | Lluc Garcia

L’exercici econòmic presentat per les parròquies de la Vall per a l’any 2022 es tancà amb xifres positives. De totes elles, l’església que generà més ingressos fou la de Sant Bartomeu que ingressà 229.879,05 euros procedents majoritàriament de les visites diàries al temple, tot i que hagué de fer front a unes despeses de 191.787,30 euros que es destinaren al manteniment de l’edifici, a les despeses corrents i de personal i a la restauració de la rosassa; a l’adequació de la Sagristia per instal·lar el museu parroquial i la creació d’una visita guiada mitjançant una aplicació mòbil i la instal·lació d’una pantalla informativa sobre les obres i millores a les parròquies.


La resta de parròquies que conformen la Comunitat de Cristians i que inclou també els temples de Fornalutx; el Port; l’Horta i Biniaraix també ha presentat un resultat positiu. Per contra, les obres de reforma i reconversió que es duen a terme a sa Capelleta generaren un saldo negatiu de 23.565,18 euros. De la mateixa manera, les activitats realitzades per Acció Social i que gestionen el projecte Es Rebost a través del qual s’ajudà 250 famílies, generaren també pèrdues per valor de 5.259,06 euros.

Projectes de futur
Dins l’informe econòmic que es distribuirà a les celebracions eucarístiques i que es pot consultar al web, s’han inclòs una sèrie de projectes que s’han de desenvolupar en un futur. Entre ells es pot destacar la voluntat d’instal·lar plaques solars en alguns edificis propietat de l’església amb la finalitat de «traslladar l’energia a les esglésies de la comunitat i als habitatges de famílies vulnerables», excplicà el rector, Eugeni Rodríguez. La petició ja s’ha formalitzat a l’Ajuntament amb la proposta de col·locar pannells fotovoltaics al centre parroquial Victòria; al Casal del Port i a les instal·lacions de sa Capelleta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.