Setmanari d'informació local - 138 anys

«Des de PI no feim promeses utòpiques»

El Pi es compromet a no duplicar càrrecs al seu partit. | Irene Cabrer

Jaume Bestard (Palma, 1975) repeteix com a candidat a la batlia per Proposta per les Illes (PI) després que la formació ratificàs la seva elecció com a cap de llista en el que seran els seus tercers comicis. Ha estat el regidor de Patrimoni, Urbanisme i Obres i en aquesta entrevista ens explica com ha estat la seva gestió.

- Com encara les eleccions municipals del 28M?
- Amb molta il·lusió, perquè la feina feta fins ara s’ha fet bé, tot i que en queda molta per fer. Això ens motiva a presentar-nos a unes pròximes eleccions.

- Què destacau dels projectes realitzats aquesta legislatura en les àrees que ha gestionat?
- Un dels objectius prioritaris era sobretot aconseguir treure tot el paper de l’Ajuntament i dipositar-lo al nou arxiu municipal, un traspàs que es farà al maig. Quan vam entrar ens trobàrem expedients per tot i alguns no estaven controlats. Per donar solució al problema, es decidí crear un arxiu nou a les Escolàpies. A més, hem aprofitat al màxim les subvencions per restaurar les rentadores del Port i Biniaraix. Quant a Urbanisme, s’està acabant d’implementar un visor que servirà perquè els ciutadans, constructors, tècnics i arquitectes puguin consultar informació útil dels immobles i facilitarà i agilitzarà la feina per conèixer, per exemple, si una casa té clavegueram o quina qualificació té.

- Quina relació heu tingut amb els seus socis de Govern?
- Es pot comparar a un matrimoni (riu). Ara bé, ens hem trobat que en diferents aspectes hi havia més interessos per un costat que d’altres i he trobat a faltar el consens entre tots tres perquè cada un tenia a la seva àrea els seus projectes. El problema és que no em puc comparar amb una regidoria que és fotogènica o que té un pressupost de 370.000 euros, mentre jo en tenc de 9.000. A més, les partides externes s’han aprofitat per feines que no havia contemplat i aquí hi ha hagut discrepàncies.

- Per exemple, no heu aconseguit començar el sanejament de la zona d’horts i tarongers, un pacte que féreu amb el PP per entrar a governar. Què ha passat?
- Dúiem l’acord de governança de la dotació de clavegueram a horts i tarongers i posar en marxa la modificació del Pla General (PGOU) i el batle, de cap manera, el va voler posar en marxa quan era un bon moment perquè hi havia recursos. Des del PI entenem que aquests dos projectes tenen un cost, però s’ha de mirar sempre el benefici pel poble.

- I amb la instal·lació de plaques a la zona d’horts?
- La nostra proposta presentada al Consell era que donassin permís per posar-ne damunt teulada, però no ho acceptaren i de moment, només es poden posar enterra. No estam disposats a deixar que això passi, perquè és un greuge comparatiu cap a altres zones de Mallorca amb els desastres que es fan pel Pla.

- Podeu avançar algunes propostes del programa electoral?
- L’estam acabant de definir, però tenim projectes que des del dia que entrem a governar es podran posar en marxa: com la creació d’un centre de dia i una biblioteca al Port. No feim promeses utòpiques.

- Quins altres projectes han quedat sense tancar?
- Encara feim feina amb el Catàleg de Patrimoni, però ens ha retardat la gestió de les subvencions presentades amb fons europeus que ens limiten els terminis i s’han aturat projectes per dur endavant altres propostes. No tenim mans abastament al departament per implementar els projectes i reconec que anam amb retard l’aprovació inicial del catàleg.

- I amb el teatre Defensora?
- Tenim el mateix problema que per tancar la primera fase. Hem hagut d’assumir part d’aquesta fase no acabada i no contemplada; a més, demanaren una revisió de preus que podria apujar a 70.000 euros que haurem d’assumir des de l’Ajuntament. A més de l’encariment del preu del material es detectà unes errades amb els mesuratges dels arquitectes de Madrid i això ens repercuteix a nosaltres. De moment, els tècnics ho valoren i també com es tanca la segona fase. Si entram, acabarem el Defensora perquè entenc la preocupació de la gent amb aquesta obra i és mal d’entendre.

- Per què es va abstenir a la votació de l’aparcament de Cetre després d’haver-lo presentat amb el batle?
- Molt senzill. Vam comprovar que el projecte no era el més adient al lloc i a part, que aquell any no s’havia presentat pressupost i això era fonamental.

- En cas de tornar a fer equip de govern, amb qui pactaria?
- El PI no mira sigles, sinó que estam oberts a propostes.

- En cas de ser la clau per governar, amb quin partit ho faria?
- Amb el partit que tengui els projectes més clars per Sóller.

- En un vídeo del PI asseguraveu que vos comprometieu només a tenir un càrrec. Si sorgís l’oportunitat, no partiria a Palma idò?
-El compromís adquirit és que si jo hagués de partir a Palma, a Sóller quedaria el número dos, perquè el nostre compromís és no duplicar càrrecs.

-Quins resultats esperau treure?
-El Pi espera pujar a dos regidors.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.