Setmanari d'informació local - 139 anys

Intens cap de setmana d’actes relacionats amb la taronja

El jove pagès Joan Det protagonitzà el pregó del passat dissabte

Joan Det encetà la Firà amb el seu pregó el passat dissabte al matí.

El municipi solleric acull durant aquest cap de setmana l’esperada 17a edició de la Fira de la Taronja. La Vall s’ha preparat per celebrar l’esdeveniment amb multitud d’actes i activitats, tots ells relacions amb la taronja i altres cítrics de Sóller. Després de l’èxit assolit durant les darreres edicions, convertint-se la Fira en una de les més importants de Mallorca, es preveu que una gran quantitat de gent procedent de tota l’illa s’apropi a la Vall dels tarongers.


El pregó de la Fira es va celebrar el passat dissabte al matí. El jove pagès Joan Det, acompanyat per diverses autoritats, fou l’encarregat d’encetar l’esdeveniment de les taronges. El protagonista reivindicà la importància del món de la taronja i la pagesia en la nostra actualitat.


La intensa activitat arrancarà demà al matí, i continuarà fins al diumenge capvespre. Durant les jornades s’oferiran, entre d’altres, el Mercat de la Taronja; el Mercat d’Artesania de Sóller; la mostra gastronòmica i de comerç; un showcooking amb cítrics; diversos tallers en família; i una gimcana familiar.


Continuant amb les activitats programades, demà a les 10 hores es durà a terme la visita guiada «L’empremta de la taronja a Sóller», a càrrec de Més Cultura. Cal recordar que el passat dissabte ja es va celebrar una altra sessió d’aquesta visita, la qual resultà ser un èxit. A les 11 hores arribarà el moment de celebrar la inauguració de la fira, la qual anirà a càrrec del pregoner Joan Det, diverses autoritats i les Valentes Dones. Ja el capvespre, les actuacions musicals seran les protagonistes, ja que des de les 19.30 hores se celebrarà el Festival de Bandes de Música i, a les 22 hores de la nit, arrancarà la Nit Taronja, amb la música en directe del grup New Noise.


El diumenge es continuaran celebrant tots els actes i activitats citats anteriorment. A més, la Banda Infantil oferirà un concert a les 12.30 hores. L’acte de clausura de la Fira arribarà a les 13 hores, on es farà el recompte de taronges del concurs «Quantes taronges tenc?», que recordem va començar el passat divendres, i es proclamaran també els guanyadors del Concurs de Mostradors. La Fira finalitzarà el capvespre amb dues visites guiades.
Per altra banda, les Jornades de la Taronja arrancaren el passat divendres i duraran fins al diumenge set de maig. Un total de 14 restaurants han decidit participar-hi.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.