Setmanari d'informació local - 138 anys

«Seré exigent a les altres institucions»

Per motivar l’electorat, Mateu fa mesos que està en contacte amb la gent i entitats a peu de carrer.

Jaume Mateu (Palma, 1976) serà el candidat a les eleccions municipals del 28M pel PSIB-PSOE a Sóller. És la segona vegada que es presenta com a cap de llista i els tercers comicis que afronta com a regidor. Durant aquests quatre anys ha estat a l’oposició i ha exercit de director general de Mobilitat al Govern.

-Com encara les eleccions municipals del 28M?
-Les encaram amb moltes ganes perquè pensam que tenim l’oportunitat de fer un canvi a Sóller. Després d’aquests 4 anys perduts, la gent ha pogut veure quina ha estat la gestió del PP i la sensació que tenim és que hi ha ganes de canvi i estam motivats per poder-lo fer realitat.

-Per què es torna a presentar?
-Perquè els companys de l’agrupació així ho han volgut i perquè tenc ganes de seguir aportant a la gent i al municipi de Sóller tota la meva experiència i idees per canviar el poble. L’anterior legislatura vam deixar preparats molts projectes (Defensora, PGOU, Centre de Dia, reforç dels Serveis Socials o recuperar Ses Marjades) i n’arrancàrem d’altres que han quedat aturats. Tenc ganes de recuperar el temps perdut i executar-los.

-Què ens pot explicar de la gent que l’acompanya als pròxims comicis?
-És el millor equip que ara mateix pot oferir una agrupació política al municipi de Sóller per gestionar l’Ajuntament. Hi ha integrants que van des dels 18 fins als 89 anys, amb una varietat de perfils que ofereixen molta experiència al Govern, en el món empresarial, educatiu, cultural, sanitari i la visió juvenil.

-Ens podeu avançar alguns punts del programa electoral?
-El nostre projecte de canvi no el plantejam per 4 anys, sinó més enllà, perquè som conscients que hi ha reptes que no es resolen només amb una legislatura. L’habitatge o els equipaments com l’Escorxador no seran suficients per Sóller i s’han de planificar ja nous espais. Seré exigent davant les altres institucions amb el conveni educatiu; amb millores al centre de salut; el tema energètic, la gestió de l’aigua o fer més accions per recuperar la part agrària de la Serra.

-Com es resol el problema de l’habitatge a Sóller?
-Hi ha dues coses que podem fer. Més habitatge públic per lloguer que implica fer feina des de l’Ajuntament oferint al Govern edificis o solars per generar habitatge. Segon, actuar a partir de les eines urbanístiques per trobar solucions per poder facilitar l’accés a l’habitatge i frenar la pressió immobiliària de Sóller per evitar ser un decorat. La gent ha de poder fer el seu projecte de vida a Sóller.


-A què vos referiu quan deis que «Sóller necessita un canvi de veritat»?
-Noltros parlam més amb els fets i la feina que feim i no tant amb titulars. Un canvi a Sóller és possible si la gent ens dóna la confiança perquè així sigui, tal com ho hem fet en altres institucions. La xarxa de transport públic o la compra de la Torre Picada en són exemples i comptam amb gent preparada per fer-ho possible. Ara necessitam la força de la gent per poder governar.

-Si governa, com es pot resoldre el tema de la mobilitat i dels aparcaments a Sóller?
-Som conscient que el problema d’aparcament no només es resol fent-ne, sinó que és necessari actualitzar el pla de mobilitat que ens ajudi a generar mesures diferents per reduir la pressió dels cotxes dins Sóller. Per això, s’han de diferenciar els espais d’aparcament per a residents i generar-ne de nous per als visitants. Tot combinat amb una xarxa de carrils bici perquè la gent que va amb patinet, a peu o bici tengui una «forma segura de connectar amb diferents punts. Per suposat, s’ha de millorar l’accés del transport públic per a les barriades més allunyades, com Biniaraix que va quedar desconnectada pel canvi de la línia amb Fornalutx i reforçar diferents punts de Sóller (Son Angelats, Set Cases, Institut) cap al bus.

-Se l’ha acusat de mirar més cap a Palma que cap a Sóller. És així?
-És tot el contrari. La majoria de projectes que han arribat a Sóller han estat inversions que han vengut des de fora. La feina que hem fet des del Govern i el Consell per ajudar el poble ha estat importantíssima. Em sap greu que per part de l’Ajuntament no hi hagi hagut més ganes de cooperar i d’acordar més inversions i projectes que podrien haver estat molt potents per Sóller.

-En tot cas, tornaria a partir si se li ofereix la possibilitat o primer és la batlia de Sóller?
-La batlia de Sóller és incompatible amb qualsevol altre càrrec i així ho faré si som batle.

-En cas de fer equip de govern, amb qui seria prioritari pactar?
-Tenc clar que mai no pactaria ni amb Vox ni el Partit Popular. En canvi, ens podem entendre amb la resta d’’adversaris polítics’. Això és una diferència respecte d’aquests 4 anys, caracteritzats per una manca de diàleg total.

-Quin balanç feis de la vostra tasca a l’oposició?
-Hem fet una feina seriosa i hem presentat més d’una trentena de mocions als plenaris i algunes s’han aprovat. Potser amb el PP és amb qui ha estat més complicat fer feina, però com a regidors que som de l’Ajuntament hauríem de treballar des d’una postura més constructiva i no crítica. Esperem que la legislatura entrant, sense Carlos Simarro, es faciliti més aquesta pràctica.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.