Setmanari d'informació local - 139 anys

El pla de Ports aprovat pel Govern manté el camp de boies a la badia per a 45 embarcacions

49287
A l’estiu arriben a fondejar a la badia del Port 100 vaixells.

Aprovat el pla de Ports de les Illes Balears. El Govern aprovà definitivament aquest instrument de planificació que en el cas del Port de Sóller manté el camp de boies ecològiques a la badia per a 45 embarcacions i una extensió de 98.208 metres quadrats, la qual cosa suposa una capacitat considerablement menor a la pressió de fondejos que afronta durant les temporades d’estiu.


Segons es desprèn del document aprovat pel Govern, la majoria de les boies s’han de destinar a embarcacions d’eslora inferior a 8 metres i després les de fins a 12 metres. A més, segons el pla aprovat, el Port comptarà amb quatre places d’aparcament per a remolcs, ja que la proposta d’habilitar una zona d’estacionament per als remolcs de les embarcacions es va descartar després d’acceptar les al·legacions presentades per veïnats, hotelers i Ajuntament.


Durant aquesta legislatura, Ports IB ha duit a terme un estudi i una diagnosi del sector nàutic actual per detectar les necessitats de futur i per poder atendre la demanda existent. El procés s’ha enriquit de les aportacions que tots els agents interessats han fet en el procés de participació pública a través d’al·legacions, així com d’informes del Consell Consultiu i Costes. Per poder disposar d’una anàlisi acurada, també es van encarregar dos estudis relacionats amb la sostenibilitat ambiental: per una part, un estudi sobre la capacitat de càrrega de tot el litoral de les Illes Balears i, per una altra, un estudi sobre l’adaptació dels ports al canvi climàtic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.