Setmanari d'informació local - 138 anys

L’Ajuntament posa a disposició dels ciutadans un visor urbanístic

L’eina té per objectiu agilitzar els tràmits del departament

Moment de la presentació del visor de planejament urbanístic de Sóller.

L’Ajuntament compta amb una nova eina que posarà a disposició dels sollerics a través del web oficial. Es tracta d’un visor urbanístic que té per objectiu agilitzar els tràmits del departament d’Urbanisme i Obres i donar informació dels plans urbanístics de Sóller. Això permetrà als ciutadans accedir de manera telemàtica a la normativa vigent al municipi com és el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) o el Pla d’Horts i Tarongers, per exemple. També, els propietaris podran consultar quina qualificació té la seva parcel·la; si hi ha algun element catalogat o de quins serveis de clavegueram, aigua o enllumenat disposa.
El visor servirà alhora com eina de gestió als tècnics municipals «els quals tendran un accés intern a documentació privada dels expedients amb infraccions urbanístiques o l’estat de les obres dels habitatges», explicà el regidor de l’àrea, Jaume Bestard.
De moment, aquesta eina està en fase de proves i ja s’ha incorporat la informació cadastral des de 2002 al 2023. A mesura que es vagin digitalitzant la resta de documents s’aniran «afegint al visor per a consulta, una tasca que fins ara i en moltes ocasions s’havia de fer en paper», afegí el regidor.


El visor de planejament urbanístic incorporarà també la zona arqueològica de Sóller, segons disposa l’actual catàleg de patrimoni o les diferents declaracions que hi ha a la Serra de Tramuntana, com el Paisatge Pintoresc; les zones ANEI o ARIP.
Tot això serà visible a aprtir d’un sistema de capes que incorpora el cadastre, el pla territorial o la foto aèria.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.