Setmanari d'informació local - 138 anys

Els panells solars sobre teulada, sols a parcel·les de menys de 300 m2

El Consell ho permet a la zona d’horts amb aquesta condició

49299
El plànol enviat al Consell amb les parcel·les de Sóller.

El Consell acceptà la proposta que permetrà instal·lar plaques solars sobre la teulada en parcel·les ubicades en Horts i Tarongers que tenguin una mida inferior als 300 metres quadrats. Aquesta darrera proposta presentada per l’Ajuntament s’acceptà en una reunió celebrada dimecres a Palma, en la qual la regidoria d’Urbanisme presentà un plànol amb les parcel·les que hi ha a la zona declarada d’Horts i tarongers de Sóller.


En aquest plànol s’han identificats 303 terrenys que compleixen les condicions acceptades per l’administració supramunicipal, per la qual cosa l’Ajuntament tendria l’autorització per donar els permisos als propietaris d’habitatges «que volen posar panells solars damunt la teulada en aquesta zona», assegurà el regidor de l’àrea, Jaume Bestard. Tot i aquesta passa, la proposta s’ha de validar per plenari, per tant, fins que no s’aprovi per majoria en sessió plenària «no podem autoritzar encara cap instal·lació», afegí el regidor.


Val a dir que de les 1.258 parcel·les comptabilitzades en aquesta àrea restringida de Sóller, 955 tenen una parcel·la superior als 300 metres quadrats. En total 282 mesuren entre 300 i 600 metres quadrats mentre que n’hi ha 673 que tenen més de 600 metres quadrats i només podran posar panells solars enterra, tal com marca la normativa vigent. En canvi, la resta d’habitatges, una vegada aprovada definitivament la proposta, podran sol·licitar la col·locació de plaques solars.


Tot i que el Consell ha acceptat aquesta proposta, Bestard considera que «és una vergonya i un greuge comparatiu que no es puguin instal·lar plaques en horts més grans».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.