Setmanari d'informació local - 138 anys

Els col·lectius del Firó es desmarquen de l'organització del simulacre

Consideren inacceptables les restriccions imposades per a l'ús d'armes

49321

Els col·lectius del Firó de Sóller (moros, pagesos i pageses) han advertit per escrit a l'Ajuntament que si Delegació del Govern no autoritza finalment l'ús habitual de les armes d'avantcàrrega (trabucs i espingardes) es desentendran de l'organització del simulacre i el que finalment es faci el pròxim dilluns per celebrar els fets del 1561 «dependrà exclusivament de l'Ajuntament». D'aquesta manera, donen a entendre que si la Intervenció d'Armes no modifica l'informe que limita l'ús d'aquestes rèpliques, la seva participació serà “passiva”. «Ens asseurem a la plaça i res més», han assegurat alguns dels participants.

Tot i que l'Ajuntament ha manifestat el seu suport incondicional als col·lectius, aquest dilluns van preparar un comunicat en què manifesten que «després de més de sis mesos de reunions i negociacions, les exigències que ens han arribat amb poc més d'una setmana d'antelació són inviables». Creuen que els informes desfavorables «desvirtuen la nostra festa i són prohibitius sense plantejar alternatives», cosa que consideren un «greuge comparatiu» amb altres festes similars.

Aquest dimarts al matí el batle, Carlos Simarro, va mantenir una reunió telemàtica amb responsables de la Delegació del Govern, encara que no es va poder arribar a cap conclusió més enllà del que especifica l'informe de la Guàrdia Civil. En tot cas, en no haver-hi autorització abans de dijous, les armes llogades que havien d'arribar de València no poden viatjar legalment i ja no arribarien a temps per a la festa, per la qual cosa la celebració del simulacre podria veure's greument afectada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.