Setmanari d'informació local - 138 anys

«Si governam farem l’aparcament a Cetre»

Nadal es descriu com «una persona més propera, d’escoltar a la gent i de carrer».

Miquel Nadal (Sóller, 1960) és el candidat a la batlia de Sóller pel Partit Popular, en substitució de Carlos Simarro. És la tercera vegada que concorre en unes eleccions municipals, dues com a regidor i la primera encapçalant una candidatura.

-S’obre una nova etapa pel PP de Sóller. Com encara aquestes eleccions sense Carlos Simarro?
-És obvi que amb molta il·lusió. Em proposaren de candidat sense posicionar-me per ser-ho, sinó que la junta local del partit considerà que podia ser un bon cap de llista. Ell i els meus companys confiaven en mi i tothom li semblà bé i jo encantat perquè deuen veure amb mi unes qualitats que fan possible que em pugui presentar.

-Ha dit que la seva candidatura va ser consensuada. I la llista?
-També és totalment consensuada. Hi ha molta gent que repeteix però dins els deu primers de la llista n’hi ha quatre que són nous. Venc d’un món (l’esportiu) on sempre he format part d’equips de competició i crec que les coses s’han de pactar, per això hem arribat a la conclusió que la nostra llista és la ideal, des del número 1 fins als suplents.

-Molta gent diu que vostè té un altre tarannà diferent de l’actual batle. Com canviarà la manera de gestionar el seu equip?
-La manera de gestionar serà pràcticament igual. Carlos Simarro per mi és un autèntic polític i és un referent a seguir. En canvi, el meu perfil és molt distint ben igual que la meva manera de fer, que és més de carrer; d’escoltar a la gent i crec que se’m veu com una persona més propera. Quant a la gestió que tendré si som batle serà prioritari millorar el poble de Sóller i fer que els sollerics se sentin de cada vegada més a gust dins el seu entorn.


-Pot avançar alguns punts del seu pla electoral?
-Està clar que a Sóller falten aparcaments tot l’any. En el programa no parlam de números, sinó que volem arribar a un acord amb el Consell perquè a llocs on ara no se’ns permet fer-ne com Biniaraix o altres ubicacions als afores, es puguin construir. També farem el soterrat al camp d’esports del Port i l’aparcament de Cetre.

-Cetre ha estat una de les propostes més polèmiques d’aquests quatre anys. Com ho pensa resoldre?
-La idea és fer un aparcament amb condicions allà, cuidant l’entorn, sense molestar els veïnats i mantenint les pistes de petanca.

-Quins altres punts destacau del programa?
-Tenim una proposta per fer habitatge social, perquè som conscients que hi ha problemes en aquest sentit i també, volem modificar el PGOU per aconseguir amb menys metres poder fer divisions horitzontals als habitatges, sempre conservant l’estructura exterior.

-Quins projectes han quedat pendents per aquesta legislatura?
-He estat regidor de Cultura i no pot ser que Sóller no tengui un auditori. Per tant, volem acabar el Defensora i reformar el Fantasio, perquè és un espai accessible i proper.

-La banda de música tendrà director/a?
-El 2019 es destinava una part de diners a l’escola de música que anaven al director de l’escola i la banda. Amb la dissolució del consorci, la gestió va canviar i la banda ara és una entitat privada, com una altra associació. El problema és trobar com subvencionar-la, perquè està clar que ha de formar part del poble i l’hem de tractar millor. De moment, hem pagat les actuacions i les hem comprat material nou.

-Si vostè governa, veurem realitzada la reforma de les Escolàpies?
-Sí. Aquesta subvenció servirà per millorar un espai públic i la sala de banda tendrà una cabuda per prop de 70 persones.

-I d’Esports, què es pot millorar?
-Quant a aquesta àrea hem de millorar el manteniment de les instal·lacions. Ho hem fet, però encara s’hauria de polir la gestió del dia a dia, ben igual que s’han de millorar les subvencions d’entitats esportives i culturals.

-Què destacaria del que heu fet aquesta legislatura?
-Ens ha sobrat la pandèmia, però hem asfaltat i empedrat molts carrers; hem millorat l’espai de Son Angelats amb més sales i economitzant el cost energètic. També posarem la nova gespa al camp d’en Maiol. Hem rebaixat els imposts com l’IBI i hem donat facilitats per pagar a la carta. Destacar també la gran tasca que s’ha fet amb el jovent, ara que no tenen un espai d’oci i la implantació del projecte ‘Patis Oberts’.

-Què passarà amb l’ocupació de terrasses si governa?
-Aquest tema està perfectament legislat i ens hem d’atendre al que diu l’ordenança.

-La majoria de partits defensen que s’ha de recuperar Sóller pels sollerics. Què diu el PP d’això?
-S’hauria de trobar un equilibri entre sollerics i la gent ens visita, però no és senzill. Sóller està de moda i no s’ha d’oblidar que el turisme és el motor de la nostra economia i és un sector que deixa molts diners.

-Amb qui seria prioritari pactar si fos necessari?
-L’objectiu és treure els regidors suficients per governar en solitari i poder complir el nostre programa completament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.