Setmanari d'informació local - 138 anys

La Vila estudia tenir zones de baixa emissió

El projecte optarà a una subvenció

Imatge de les llargues cues de cotxes que es formen a Sóller cada setmana. | ARCHIVO

L’Ajuntament de Sóller vol aconseguir que en el futur els seus habitants respirin un aire més net. Per això, durant les darreres setmanes els tècnics de la Vila estan fent diversos estudis sobre les zones de baixa emissió. Amb aquests estudis, on analitzen l’aire de la Vall contaminat per la gran quantitat de vehicles i altres aspectes, es redactarà un projecte que optarà a obtenir una subvenció que ajuda a la creació dels espais de baixa emissió.
Tot i que Sóller no està obligat a tenir aquest tipus de zones, ja que tan sols ho estan els pobles amb més de 50.000 habitants, el fet de formar part de la Serra de Tramuntana, ha fet que els tècnics de l’Ajuntament considerin oportú que el municipi disposi d’aquests espais de baixa emissió.


L’objectiu d’aquest projecte seria crear zones més netes, tant a Sóller com al Port, per tal que els habitants de la Vall respirin un aire més pur. Per aconseguir això, s’imposarien una sèrie de mesures amb les quals es restringirien les emissions contaminants. Per ara, els treballadors de la Vila tan sols han començat a fer alguns estudis i han mantengut una reunió tècnica on feren una pluja d’idees per veure de quina manera podrien arribar a tenir un Sóller més net.


Com ja s’ha dit, la redacció d’aquest projecte optarà a obtenir una subvenció. La data límit per entregar la documentació per poder aconseguir la subvenció sobre les zones de baixa emissió és el pròxim dia 30 de juny. Per aquest motiu, els tècnics de l’àrea de Desenvolupament Local han assegurat que a principis de juny tendran el projecte redactat, per tal de poder revisar-lo i tenir-lo a punt per a abans de dia 30. Una vegada redactat el projecte, s’informarà sobre quines serien les mesures que s’instaurarien en cas d’obtenir la subvenció amb les que es crearien les zones de baixa emissió en el municipi.
La regidora de Desenvolupament Local, Cati Pomar, ha explicat que «per ara estam fent un estudi per saber de quina manera podríem tenir un Sóller més net». Pomar conclou afirmant que «volem trobar una sostenibilitat a Sóller, tenint en compte que tenim molt de turisme, per tal de disminuir al màxim la contaminació a la Vall».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.