Setmanari d'informació local - 138 anys

Fornalutx i Escorca són els municipis menys transparents de Mallorca

Sóller i Deià també suspenen l'anàlisi de transparència feta per la Universitat Autònoma

L'Ajuntament de Fornalutx. | ARCHIVO

L'anàlisi sobre transparència dels ajuntaments de Balears fet per la Universitat Autònoma de Barcelona aprova només a 10 municipis d'un total de 67. Els que s'emporten la pitjor valoració d'aquest estudi són els municipis de Fornalutx (0,6) i Escorca (0,8) que se situen al capdavall de la llista, mentre que Sóller amb una valoració de 2,7 i Deià amb un 2,1 també suspenen.

D'ençà de l'aprovació de la Llei de Transparència 19/2013 que obliga a les administracions a publicar a la web tota la informació d'interès per al ciutadà, tan sols Calvià (9,4); Inca (9,2); Marratxí (7,5); Bunyola (6,9); Felanitx (6,9) i Palma (5,6) obtenen un aprovat en transparència el 2023.

L'anàlisi de transparència realitzada per la universitat no sols valora la presència de la informació, sinó també que sigui completa, intel·ligible, fàcilment localitzable i actual. La UAB farà un nou estudi el 2024 a tots els municipis. Els suspesos són susceptibles de rebre una sanció econòmica o de suspensió del càrrec públic, segons indica la norma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.