Setmanari d'informació local - 138 anys

«A Deià també hi viu gent i falten VPOs, no tots són mil·lionaris»

49387

Xisco Salas (Deià, 1961) es presenta a la batlia de Deià amb el partit Per Balears, formació regionalista amb presència a les quatre Illes de l’Arxipièlag. Tassador inmobiliari, va ser batle de Deià entre 1987 i 2003 amb UM i PP. Ara es mostra crític amb la gestió de Lluís Apesteguia.

-Heu estat molt crítics amb la gestió del batle Apesteguia (Més).
-El deixàrem governar des del primer moment. Alguns veïns m’han criticat perquè no férem oposició ni vàrem ser suficientment durs. Créiem que era el moment d’AD i que havíem de deixar-los governar. Ells presentaren un programa molt ambiciós. Està molt bé dir ‘jo ho faria’... però ho has de fer.

-Què és el més cabdal que ha quedat sense fer?
-Les tres coses que hem de menester a Deià, i en les que tots coincidim són: l’habitatge, el pas per la carretera i la gestió de l’aigua. Deià està enmig de la Serra on els torrents van com a locos durant quatre mesos, però la resta de l’any no tenim aigua. Amb això no s’ha avançat. Sobre l’habitatge, nosaltres fórem els primers en construir VPOs quan jo era batle. A Ciutat se n’enreien, però a Deià també hi viu gent, cojones, no tots són mil·lionaris.

-Quina seria la vostra primera mesura de batle?
-‘Atacar’ el carrer Arxiduc Lluís Salvador per conseguir fluidessa de cotxes i vianants. Hi ha turistes que fan una espècie de ‘gymcana’ i l’únic que fan es emboçar. Si volen passar, que passin. També falta vigilància. Tenim un únic policia municipal. L’any 2008 el Govern va prometre fer el filtre terciari i la depuradora de Deià. Això ens permetria reutilitzar aigua i estalviariem dur deu camions.

-Deià ha perdut essència?
-Deià era un poble amb una vida cultural contínua. Això s’ha anat perdent. La massificació turística és un problema, desgraciadament, de Mallorca i del món. Els hàbits han caviat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.