Setmanari d'informació local - 139 anys

Alumnes sollerics creen ‘Arqueotramuntana’

És un projecte de Sagrats Cors i Es Puig

SOLLER. ARQUEOLOGIA. Més de setanta anys d’arqueologia al Puig d’en Canals. Al voltant d’un miler d’alumnes han visitat el major jaciment prehistòric de Sóller on es du a terme un projecte educatiu. | R.S.S.

Els alumnes de la Vall s’han implicat molt durant els darrers mesos creant un projecte educatiu sobre l’arqueologia del municipi. ‘Arqueotramuntana’ és el nom de la iniciativa que han impulsat els estudiants del Col·legi Sagrats Cors i Es Puig, amb ajuda dels seus professors. Aquest projecte, el primer que es fa a Sóller d’aquest tipus, té com a objectiu fer un passeig prehistòric per la Vall, per tal de conèixer amb profunditat el Jaciment del Puig d’en Canals. Tot i que a Sóller s’hi han comptabilitzat 300 jaciments arqueològics que abasten des de la prehistòria fins a l’època medieval, aquest projecte se centra en el situat enfront d’Es Puig.


La iniciativa nascuda en les dues escoles del municipi s’ha implicat en la protecció, conservació, investigació i difusió del Jaciment del Puig d’en Canals. En aquest indret hi bateguen les arrels més ancestrals i genuïnes del municipi. El seu llegat és un testimoni únic que necessita ser preservat i els béns que l’integren constitueixen una herència insubstituïble que cal transmetre en les millors condicions possibles a les futures generacions. Per aquests importants motius, els dos centres educatius decidiren crear aquest projecte, gràcies al qual els seus alumnes, a part de transmetre tota aquesta informació a la resta de sollerics, hauran assolit molts coneixements sobre els aspectes arqueològics.

Tríptic del projecte
Durant aquesta darrera setmana s’ha donat per finalitzat el tríptic del citat projecte educatiu, el qual ha estat finançat per l’Ajuntament de Sóller. El regidor de Promoció Econòmica, Sebastià Aguiló, ha explicat que «hem finançat els tríptics del projecte educatiu sobre l’arqueologia del Jaciment del Puig d’en Canals perquè els hem volgut donar suport. Creim que és una gran iniciativa, ja que serà el primer tríptic sobre arqueologia que s’hagi fet en el municipi, i per això hem volgut ajudar-los».


Cal destacar que el tríptic, fruit del projecte, està compost per tres aturades. La primera d’elles és al Museu de Ciències, on el Myotragus és el protagonista. La segona aturada que proposa el projecte és al Casal de Cultura, on hi ha una sala dedicada a l’arqueologia. Finalment, la tercera i més important aturada és al cim del Puig d’en Canals, on es troben les restes arqueològiques.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.