Setmanari d'informació local - 138 anys

Cristina López plantejarà a l’Agrupació Deià que Apesteguia sigui el nou batle

La número 1 li cediria la batlia després que els resultats de Més al Parlament no fossin els esperats

Lluís Apesteguia, qui podria ser el batle del municipi amb Agrupació Deià. | ARCHIVO

L’esquerra tornarà a governar a l’Ajuntament de Deià després d’unes eleccions molt similars a les de 2019. Agrupació Deià ha aconseguit el mateix nombre de regidors que fa 4 anys: un total de 5 escons que els atorguen la majoria absoluta per sobre de Per Balears. El partit de Francesc Salas, igual que ho va fer El Pi als comicis anteriors, restarà a l’oposició amb 2 regidors.

Ara bé, si amb els resultats municipals semblava clar que qui assumiria la batlia seria Cristina López, cap de llista de la formació, les xifres que Més per Mallorca obtingué a nivell parlamentari canviarien el guió establert. I és que, amb tan sols 4 diputats obtinguts, els números han resultat situar-se per sota de les expectatives del partit.

D’aquesta manera, Apesteguia i López haurien arribat a un acord perquè fos el coordinador de Més per Mallorca qui repetís per segona legislatura consecutiva al capdavant de l’Ajuntament de Deià. Tot plegat, a l’espera d’una assamblea amb els votants d’Agrupació Deià, una reunió prevista per al pròxim dimecres 7 de juny en què es decidirà el nom que es farà càrrec de l’alcaldia de Deià.

Igualment, l’equip de govern ja treballa per a organitzar les properes festes de Sant Joan. Tot plegat, sense deixar de banda els objectius de la seva nova legislatura.
Per un costat, López apuntà com a prioritat el desenvolupament de la recollida selectiva. I, per l’altre, la millora de la mobilitat, assenyalant que «actualment, aquest factor suposa un greu problema al municipi de Deià».

Francesc Salas, des del cap de l’oposició amb Per Balears, declarà que acataran i acceptaran respectuosament els resultats de les eleccions. Per la seva part, el balanç electoral és similar al realitzat el 2019, però incorpora un matís diferencial: «la gent ha penalitzat que no hem actuat com una oposició, sinó que hem optat per una política més tranquil·la».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.