Setmanari d'informació local - 138 anys

Martí Morell

Guillem Miró
Sóller » Societat i Cultura

«Estam produint un film sobre l’engany»

Martí Morell

Enamorat de l’art cinematogràfic, Guillem Miró exposa els fonaments del seu incipient periple com a realitzador. I, alhora que reconeix les dificultats de formar part d’una indústria creativa com aquesta, posa de manifest la seva satisfacció per poder filmar el seu segon llargmetratge a la Vall.

La nova Llei de Benestar Animal aterra a la Vall
Sóller » Local

La nova Llei de Benestar Animal aterra a la Vall

Martí MorellPaco Grancha

En la majoria d’ocasions, les mascotes esdevenen una figura fonamental per al seu nou nucli familiar. Així com són tractades i cuidades sota el respecte i la dignitat que es mereixen. Però, també de manera freqüent, són successius els abandonaments o els maltractaments d’aquests animals. Unes pràctiques que, a més de comprometre greument el seu estat de salut, atempten directament contra la seva integritat.

Francisco Arenas, exresponsable de l'Estació Naval del Port de Sóller.
Sóller » Local

«Vaig encapçalar la transformació de la Base Naval»

Martí Morell

Hereu d’una dilatada tradició familiar de militars, Francisco Arenas explica com va viure el seu retorn a la Vall per fer-se càrrec de la Base Naval del Port. A més, rememora la història del seu padrí, Felix Arenas, relatada al llarg de la peça documental «Capitán Arenas, un destino en Monte Arruit»

Sóller » Local

Sóller reclama al Govern la protecció dels seus torrents

Martí Morell

Un informe de la Casa de la Vila assenyala fins a 7 punts crítics diferents en el curs dels diversos torrents i lleres que creuen la localitat. Amb això requereix una actuació immediata al Govern de les Illes Balears, l’organisme que regenta les competències en aquesta matèria més enllà del nucli urbà del municipi.

Sóller » Local

La Cooperativa comença a trencar l’oliva de taula

Martí Morell

La Cooperativa Agrícola de Sóller ha inaugurat aquesta setmana la nova temporada d’oliva de taula. Un inici de campanya que, malgrat arribar just després de diversos temporals consecutius, s’ha acollit amb un optimisme significatiu al municipi solleric. Segons assegurà el president de l’entitat agrària, Miquel Gual, «les pluges han ajudat a engreixar el fruit i, tot i la xalocada que va envestir les faldes del Teix ara fa algunes setmanes, la collita d’enguany serà molt bona».

Els universitaris marxen de la Vall per continuar estudiant
Sóller » Reportatges

Els universitaris marxen de la Vall per continuar estudiant

Martí Morell

El retorn a la rutina és cada vegada més evident a mesura que avança el present mes de setembre. Amb el final de l’estiu, s’acaben també els preuats mesos de vacances. I, amb la tornada a la normalitat, de nou els diferents col·legis recobren la seva activitat acadèmica. El reinici del curs escolar és molt diferent en cada estadi del cicle educatiu. Així com requereix, en tots els nivells, d’un conscient període d’adaptació per habituar-se a les noves circumstàncies. Ara bé, aquest canvi és especialment significatiu en el cas d’aquells estudiants que, per a poder continuar amb els seus estudis superiors, han de deixar enrere el seu propi territori.

Sóller » Reportatges

La cultura local reclama un canvi de paradigma

Martí Morell

La crisi cultural ja és més que una evidència a la Vall de Sóller. La manca d’espais dedicats, les condicions precàries de producció i la constant premissa del treball per amor a l’art, perpetuen contínuament l’agonia d’aquest sector. I així, lluny dels anhels d’una potencial professionalització, la cultura local no pot sinó aspirar a la seva pròpia subsistència.