Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Martí Morell Actualitat_down

Sóller » Local

Sóller reclama al Govern la protecció dels seus torrents

Martí Morell
Un informe de la Casa de la Vila assenyala fins a 7 punts crítics diferents en el curs dels diversos torrents i lleres que creuen la localitat. Amb això requereix una actuació immediata al Govern de les Illes Balears, l’organisme que regenta les competències en aquesta matèria més enllà del nucli urbà del municipi.
Sóller » Local

La Cooperativa comença a trencar l’oliva de taula

Martí Morell
La Cooperativa Agrícola de Sóller ha inaugurat aquesta setmana la nova temporada d’oliva de taula. Un inici de campanya que, malgrat arribar just després de diversos temporals consecutius, s’ha acollit amb un optimisme significatiu al municipi solleric. Segons assegurà el president de l’entitat agrària, Miquel Gual, «les pluges han ajudat a engreixar el fruit i, tot i la xalocada que va envestir les faldes del Teix ara fa algunes setmanes, la collita d’enguany serà molt bona».
Els universitaris marxen de la Vall per continuar estudiant
Sóller » Reportatges

Els universitaris marxen de la Vall per continuar estudiant

Martí Morell
El retorn a la rutina és cada vegada més evident a mesura que avança el present mes de setembre. Amb el final de l’estiu, s’acaben també els preuats mesos de vacances. I, amb la tornada a la normalitat, de nou els diferents col·legis recobren la seva activitat acadèmica. El reinici del curs escolar és molt diferent en cada estadi del cicle educatiu. Així com requereix, en tots els nivells, d’un conscient període d’adaptació per habituar-se a les noves circumstàncies. Ara bé, aquest canvi és especialment significatiu en el cas d’aquells estudiants que, per a poder continuar amb els seus estudis superiors, han de deixar enrere el seu propi territori.
Sóller » Reportatges

La cultura local reclama un canvi de paradigma

Martí Morell
La crisi cultural ja és més que una evidència a la Vall de Sóller. La manca d’espais dedicats, les condicions precàries de producció i la constant premissa del treball per amor a l’art, perpetuen contínuament l’agonia d’aquest sector. I així, lluny dels anhels d’una potencial professionalització, la cultura local no pot sinó aspirar a la seva pròpia subsistència.
Sóller » Local

«No s’estudia la dona romana real»

Martí Morell
Sofia Zamrik s’endinsa en el món de l’Antiguitat a través de la seva fascinació pels museus. Un interès que, recentment, ha culminat en el seu estudi ‘Mulieres Sibi Negotia Tractant’, en què explora la participació de la dona en el negoci d’oli d’oliva bètic, entre els segles I i III després de Crist