Setmanari d'informació local - 138 anys

Aguiló vol ser batle, ja sigui amb el PP o amb l’esquerra

Les condicions de Seny i Sentit passen per ostentar l’alcaldia quatre anys amb Més i PSOE o dos anys si pacta amb el PP

Sebastià Aguiló i Miquel Nadal s’abraçaren a les acaballes de la passada jornada electoral. Foto: M.M.

Quan falta gairebé una setmana perquè es constitueixin els nous ajuntaments, a Sóller qui ha posat les cartes damunt la taula ha estat el cap de llista de Seny i Sentit, Sebastià Aguiló. Qui ha estat fins ara regidor de Turisme i Promoció Econòmica, ha manifestat que vol la Batlia. Si bé avui els tres integrants del partit independent s’han de reunir amb el bloc d’esquerres format per Més per Sóller i PSOE i, segurament també ho faran amb el PP, el líder de la formació apuntà que demanarà «ser batle durant quatre anys» si es formalitza un pacte amb els partits d’esquerra. Mentre que si «aconseguim un acord amb el PP, el que és més lògic seria ostentar l’alcaldia dos anys».


D’aquesta manera, s’obre un escenari a partir d’avui que pot concloure amb un pacte, de dretes o d’esquerres o que el partit més votat, el PP governi amb minoria. Aquesta possibilitat és perfectament factible en tant que el portaveu dels populars i secretari general de la formació a Sóller, Carlos Darder explicà aquesta setmana que el seu partit «no negociarà per res la Batlia». El motiu que al·lega la formació és que «som la llista més votada, amb vuit regidors i 2.512 vots, per tant, entenem que el nostre electorat així ho ha volgut», comentà Darder. Una altra regidoria que segons el portaveu «és intocable és Béns i Serveis», assegurà.


Mentrestant, tant uns com altres esperen acostar postures «programa en mà». La cap de llista de Més per Sóller, Laura Celià comunicà que la seva formació ha fet feina un cop passades les eleccions municipals «per analitzar al detall, proposta a proposta, els programes electorals de Seny i Sentit i el PSOE per identificar punts en comú», digué. Després d’aquesta anàlisi, la formació ecosobiranista considera que les propostes «conflueixen de forma important i conformen la viabilitat d’un pacte a tres». Per això, Celià considera que les tres formacions «conformen un equip més capacitat i més eficient i amb un bagatge per impulsar polítiques municipals». Del mateix parer és Aguiló, qui explicà que el seu programa electoral concorda en el «80% amb el presentat per Més per Sóller», tot i que «no descartam cap escenari».


Així i tot, el candidat dels populars a la Batlia, Miquel Nadal es mostrà més prudent i assegurà que aquest cap de setmana intentaran acostar postures i negociar propostes més concretes amb els integrants de Seny i Sentit, l’única opció viable que té el PP per pactar un equip de govern amb majoria.
Pel que fa al partit menys votat a les eleccions municipals del 28M, el PSOE es manté a l’expectativa. El seu cap de llista, Jaume Mateu, preferí no fer cap declaració a l’espera que les negociacions entre les diferents formacions «estiguin més avançades».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per En Figuera, fa 11 mesos
Quina comandera que tenen els de señ i sentit, ja pretenen la batlia? Jo los ho donaria, seria per riure i llogar cadiretes a plaça….
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente