Setmanari d'informació local - 139 anys

El Tren transportà 45.873 passatgers al mes de maig

El tramvia passetjà 80.580 viatgers, un volum «normal» per l’època

El tren tranportà de mitja 1.479 passatgers diaris.

El Tren de Sóller transportà un total de 45.873 viatgers durant el passat mes de maig, la qual cosa significa que 1.479 persones passejaren amb el ferrocarril en una de les freqüències que connecta Palma i Sóller i que ofereix l’empresa de ferrocarrils. D’aquests, 20.734 només es muntaren al tren, mentre que 25.139 pagaren un tiquet combinat que ofereix la possibilitat d’anar amb tren i tramvia. Pel que fa al tramvia, les dades són també positives. La línia que connecta el Port i Sóller transportà un total de 80.580 passatger, una xifra que tot i semblar molt elevada «és normal per l’època de l’any», assegurà el president de l’empresa, Óscar Mayol.


Així, en total el Ferrocarril de Sóller va vendre 126.453 bitllets compresos entre els viatgers de tren i tramvia durant el mes de maig, unes dades que segons Mayol «retornen al volum del 2019» i que auguren «una bona temporada de cara als mesos vinents», apuntà.

Tarifes
D’altra banda, aquesta setmana la direcció General de Mobilitat ha donat llum verda a la companyia ferroviària per pujar les tarifes de cara als propers anys. L’increment no afecta els preus i abonaments vigents pels residents, però sí a la resta de bitllets. Tot i que des de la companyia expliquen que no implica una pujada de la tarifa immediata, s’ha aprovat que el preu pot pujar fins a un 27,78% el bitllet senzill.


Així, el trajecte de Palma a Sóller que ara costa 18 euros es podrà incrementar fins als 23. Pel que fa al tramvia, l’augment suposa un 25% sobre la tarifa actual. Dels 8 euros que costa el bitllet senzill, la companyia pot pujar fins als 10 euros per trajecte. La darrera revisió de preus s’aprovà el 2014 i ja s’havia arribat al preu màxim després de nou anys. Per tal de poder continuar amb les inversions i millora del servei, el Ferrocarril sol·licità el permís per poder augmentar les tarifes.

El ferrocarril compra més accions

La companyia ferroviària comprà 10.000 accions del propietari Lluís Rullan Colom. Les accions eren de la societat que presentà una OPA fa quatre anys i suposen un 6% del capital social de l’empresa. Tot i que l’operació s’ha de ratificar per la junta general d’accionistes, tot apunta que la compravenda serà ratificada en breu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.