Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Lluís Apesteguia serà, finalment, el batle de Deià

49511

Si bé durant les setmanes anteriors ja la renúncia de Cristina López ja era una possibilitat significativa, en les darreres hores l’Agrupació Deià ha confirmat oficialment aquesta substitució. D’aquesta manera, i per segona legislatura consecutiva, Lluís Apesteguia assumirà la Batlia al municipi de Deià. Una decisió que, des de la formació ecosobiranista, s’explica a causa de la impossibilitat de López de compaginar aquest càrrec amb la seva activitat laboral i familiar.

Segons apunta l’esquerra del municipi al seu últim comunicat, per compatibilitzar el treball d’Apesteguia a Deià amb el seu càrrec com a diputat portaveu, es confeccionarà un nou escenari al consistori. Per una banda, “la dedicació parcial al 75% de l’Ajuntament de Deià serà assumida per Henar Arribas i/o Gabriele Poppelreuter”. Per l’altre costat, “s’incorporaran dues persones com a assessores de Batlia a l’equip de govern, sense cap retribució”. I, finalment, “en Lluís Apesteguia renuncia a qualsevol retribució, indemnització o dieta per l’exercici de les seves tasques a l’Ajuntament”. Tot plegat, després que l’Agrupació Deià fes una “oferta als dos regidors de xBalears per tal que s’incorporassin a l’equip de govern que aquesta formació ha rebutjat”, assenyala l’anunci.

D’aquesta manera, ja és definitiu l’equip de govern que quedarà conformat al municipi de Deià. Lluís Apesteguia assumirà la Batlia i Coordinació del Govern municipal. Cris López es farà càrrec de la 1a tinença de batlia; Regidoria delegada de Cultura; Patrimoni; Biblioteca; Interculturalitat, multilingüisme i normalització lingüística; Igualtat; Infància; Educació; i Formació continuada. Josep Salas es farà responsable de la 2a tinença de batlia; Regidoria delegada de Joventut; Esport; Infraestructures esportives; Festes; i Cooperació per al desenvolupament. Gabriele Poppelreuter serà la regidora delegada de Benestar Social; Gent gran; Salut; Benestar animal; Cementeri; Edificis municipals; Residus i reciclatge; i Neteja viària. Henar serà la Regidora delegada del Cicle de l’aigua; Medi Ambient; Boscs; Camins; Torrents; Cala; Agricultura; i Energia i canvi climàtic. Joan Ripoll actuarà com a assessor de Batlia en Comerç i turisme; Promoció i diversificació econòmica, empresa, treball i emprenedoria; Obres públiques i projectes; Seguretat pública; i Manteniment. I Jordi Cabré s’ubicarà com a assessor de Batlia en Funció Pública; Administració i transició digital; Transparència; Participació; i Comunicació.

Igualment, l’Agrupació Deià assegura que la forma de govern es revisarà periòdicament per a determinar si les diverses responsabilitats d’Apesteguia es desenvolupen amb tota normalitat, o si hi ha conflictes d’incompatibilitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Es Negret de Sa Coma, fa 6 mesos
Poden donar totes les explicacions que vulguin, però no s'entén que una persona es presenti com a candidata a la batlia d'un Ajuntament, guanya les eleccions, i abans de que prengui possessió renunciï perquè "no pot compaginar el càrrec amb la seva vida laboral i familiar". Els partits polítics s'en riuen de la ciutadania.
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente