Setmanari d'informació local - 139 anys

«Estic content d’haver arribat a un acord»

El batle, Miquel Nadal.

Des de dissabte, Miquel Nadal (Sóller, 1960) és batle de Sóller amb el suport de Seny i Sentit. Durant la passada legislatura gestionà les àrees de Cultua i Esports, aquest darrer un departament que seguirà gestionant a més de la batlia.

-Està il·lusionat per aquesta nova etapa?
-Molt, però encara no he tengut temps ni d’assimilar-ho amb el dia a dia. Ja ho he dit en diverses ocasions que no m’hagués pensat mai ocupar aquesta cadira perquè vivia la política des de molt lluny i sobretot, que ni em vaig presentar voluntari com a regidor ni com a batle, sinó que ha vengut així.

-Com ha estat l’inici de legislatura?
-El primer de tot i que començàrem dilluns mateix ha estat reunir-nos, acordar i posar en marxa la maquinària. Aquesta setmana hem tengut reunions molt positives amb els socis de govern i en moltes àrees farem feina conjunta ambdós partits. Per tant, hem començat amb bon peu.

-Quines són les prioritats de la llista que encapçala?
-Els dos partits ja hem acordat una sèrie de punts. Els programes gairebé coincideixen amb la majoria de propostes, per tant, hem de començar a enllestir el Defensora; millorar els problemes d’aparcament i els parcs infantils. El Centre de Dia està aprovat o l’Infante Lois, que es consensuarà amb tots els partits.

-El camp de futbol del Port, es consensuarà entre tots?
-Sí, de fet ja començàrem així la passada legislatura on hi havia un representant de cada partit. Pens que és així com ha de ser, perquè podem fer moltes coses allà: un aparcament; un espai esportiu recreatiu (per jugar els nins, per prendre una consumició en un bar); un parc infantil i un espai per a passar una estona.

-Al final ha pactat amb Seny i Sentit. No hi havia l’opció de governar en solitari?
-Aquesta opció no es tria, perquè arriba per un sistema de votació. De totes maneres, pens que l’ideal és governar com governam i estic content i alegre d’haver arribat a un acord amb Seny i Sentit, perquè tenim una majoria d’11 regidors i a l’oposició són 6. Crec que pot anar bé.

-L’aparcament de Cetre es farà?
-Sí. Els dos partits que conformam l’equip de govern ho dúiem al programa i es tracta de fer-lo respectant l’entorn i sobretot consensuat amb els veïnats i també amb el club esportiu que fa més de 50 anys que hi és, la petanca La Unión. Per tant, reformularem el projecte inicial i s’hi pot afegir una oficina d’informació turística i queda veure com ho farem amb els busos. Això, permetrà que la gent de fora estacioni a 5 minuts de plaça i alliberarà espai per aparcar als residents del centre.

-Què canviarà del seu mandat respecte de Carlos Simarro?
-El govern no és nou, perquè en Sebastià Aguiló ja formà part de l’equip la passada legislatura. No pretenc de cap manera substituir ningú, toc amb els peus a terra i consensuaré les coses amb el meu equip. Això sí, escoltaré molt a la gent del poble, com no pot ser d’altra manera.

-Com ajudarà a Sóller tenir el mateix color polític al Govern i Consell?
-És molt important i ens podrem beneficiar. Hi ha coses concretes que arriben a tots el pobles, però pels grans projectes de Sóller (túnel de sa Mola; primera línia del Port; el pavelló de Son Angelats; el tanatori) sempre ha coincidit que hi havia els mateixos colors polítics.

-Com serà la relació amb l’oposició?
-Personalment tenc molt bona relació, perquè quan tractes bé a la gent això torna. Els 17 estam per servir i sempre que hi hagi crítica constructiva endavant. Tot el que es pugui consensuar els tendrem en compte, ja que hi ha coses comunes com la manca d’habitatge o el Defensora.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.