Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

El 20% de les terrasses té ocupada la via pública de manera il·legal

Un total de 31 negocis no ha sol·licitat encara el permís municipal

49595

L’Ajuntament ha detectat que el 20% dels negocis amb terrassa encara no ha sol·licitat el corresponent permís municipal. De les 152 comptabilitzades pels tècnics municipals, un total de 31 ocupen la via pública de manera il·legal des de fa mesos. De fet, en la majoria dels casos, els propietaris dels establiments que tenen taules i cadires al carrer encara no han demanat cap autorització, per la qual cosa tampoc han pagat l’ocupació de l’espai públic.


Per aquest motiu, la Vila vol posar fil a l’agulla i amenaça en retirar tot el que estigui exposat al carrer si «els propietaris no fan cas dels avisos que ja els hem enviat en diverses ocasions», assenyalà el regidor de Governació, Carlos Darder. Així, a partir de la pròxima setmana la Policia Local podria retirar els elements d’aquests negocis que «estan a ple rendiment, però que no han tramitat la sol·licitud per posar taules i cadires», afegí el regidor.


Val a dir que la normativa estableix que els propietaris dels establiments que volen exposar qualsevol element a l’exterior i que afecta l’espai públic han de sol·licitar el permís d’ocupació municipal al mes de desembre. És a partir del gener i febrer quan l’Ajuntament renova o concedeix les noves autoritzacions d’ocupació i que a més de pagar, els obliga a tenir a la vista l’espai concedit per l’administració i el nombre de taules i cadires o altres elements assignats.


No obstant això, i després de fer una actualització dels negocis, Darder passà les dades dels «31 establiments que no tenen l’autorització en regla a la Policia Local», qui supervisarà a partir de la setmana que ve aquests negocis, i en cas necessari «actuarà i ordenarà tancar la terrassa» tal com indica l’ordenança aprovada el 2021.


De fet, en aquest recompte només apareixen aquells establiments que han sol·licitat en altres ocasions l’ocupació de via pública municipal, però no consten altres negocis que mai han demanat un permís. Tampoc estan inclosos en l’espai delimitat de Costes o de Ports de les Illes Balears.

Advertència i sancions

Tot i les advertències que ha fet l’Ajuntament en els negocis que no tenen en regla la documentació pel que a l’ocupació de la via pública, a més de l’amenaça de retirar els elements de l’exterior, s’enfronten a una sanció que en alguns casos pot arribar fins als 3.000 euros. Això passa en els casos que el delicte sigui molt greu. De fet, d’ençà que s’aprovà la nova ordenança ja s’han imposat algunes multes, una d’elles per tenir més cadires de les sol·licitades i per traspassar l’espai concedit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.