Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

La Vila limita el trànsit del centre i sols permetrà circular als residents

El nou pla de mobilitat sostenible es desenvoluparà durant tota la legislatura

49629

L’Ajuntament prepara un nou pla de mobilitat sostenible per als nuclis de Sóller, Biniaraix i el Port. L’objectiu és pacificar al màxim i regular el trànsit que s’ha intensificat durant els darrers anys i que satura cada dia i gairebé sense distinció entre l’estiu i l’hivern les principals vies d’aquests tres nuclis. Per tant, una de les propostes del nou equip de govern és prioritzar la circulació al centre per a la població resident i que els visitants deixin els vehicles més als afores a partir de la creació d’un circuit exterior d’aparcaments. Aquests pàrquings estaran connectats a les principals vies que connecten amb el centre, perquè el vianant arribi al centre en deu minuts com a màxim.

El projecte inclou també marcar quines seran les zones urbanes restringides només a la circulació de veïnats, amb una altra d’ampliació de les zones per estacionar els vehicles que vénen de fora. De moment, el regidor de Desenvolupament Urbà i Mobilitat, Pep Pocel (Seny), ja «ha localitzat i aparaulat» cinc aparcaments nous situats a l’extraradi que contribuirien «a descongestionar el centre i alhora ajudarien a reduir el renou i les emissions de gasos», explicà. Conscient que la xarxa viària de Sóller és molt complicada, Porcel vol donar «preferència als veïnats-residents i cercar noves mesures valentes per minvar la circulació al centre, tot i que serà un projecte que s’implementarà durant tota la legislatura», digué.

De la mateixa manera, el regidor ha cercat una alternativa per als remolcs que ara es deixen a la carretera i que causen «cada dia un perill per a la circulació» i, a més, un lloc per estacionar els cotxes «per no saturar els carrers de la primera i segona línia del Port», comentà.

Tal com ja s’ha explicat en diverses ocasions i per dur endavant el pla de mobilitat sostenible, l’Ajuntament ha sol·licitat una subvenció al Govern balear per crear una zona de baixes emissions. L’ajuda de 600.000 euros aniria destinada a aquest projecte que «es desenvoluparà per fases, com no pot ser d’una altra manera», afirmà Porcel, en tant que l’objectiu final és reduir la contaminació per gasos sobretot en aquests tres nuclis i millorar la convivència als residents.

Càmeres de vigilància

Tot i que falten detalls per definir, una de les mesures per restringir els accessos als no residents fins al casc antic serà mitjançant la instal·lació de càmeres de vigilància. En aquest sentit, el regidor considera que a la primera línia del Port; al carrer Bèlgica i Santa Catalina; al carrer de sa Lluna i Biniaraix són els punts més indicats per situar aquests dispositius. No obstant això, la intenció del regidor de Mobilitat és incrementar la vigilància per tal «d’afavorir l’aparcament i la connectivitat als locals».

Si bé el nou pla de mobilitat està bastant avançat, manquen encara altres mesures per determinar. En aquest sentit, Porcel vol continuar potenciant les rutes escolars segures, ja desenvolupades durant la passada legislatura, «però m’agradaria que no fossin compartides amb els vehicles», assegurà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.