Setmanari d'informació local - 138 anys

Col·lecta per a reconstruir la teulada de Can Dulce

La propietat de Can Dulce s’assabentà de la deterioració de la teulada de l’edifici quan, fa unes setmanes, un veí els avisà d’aquest fet. Després de certificar-ho, decidiren iniciar una col·lecta amb la intenció d’aconseguir una quantitat propera als 100.000 per encarar l’obra. El passat dilluns, el pati del centre cultural de referència del poble acollí la presentació de la campanya en la qual es convidà a ‘apadrinar’ una teula per 15 euros amb la intenció d’ajudar a finançar les obres.

Mig centenar de persones assistiren a un acte conduït per la periodista Mar Puigserver i que comptà amb les intervencions de l’artista Pedro Andreo, autor del cartell de la iniciativa.

Rosa Marquès, presidenta de Can Dulce, explicà que «partim d’un pressupost de 77.000 euros que ha estat ampliat a 100.000 euros, ja que haurem de posar una biga de ferro de part a part. A aquest pressupost incloem els tapats de defora que s’han de regular i arreglar, ja que cauen per la humitat. També volem intentar fer un accés per gent amb mobilitat reduïda. Tenim el suport de l’Ajuntament que no ens pot donar diners directament però sí un altre tipus de suport. Canviarem tota la teulada i són molts de metres quadrats. És possible que duguem a terme un aïllament. Hi ha empreses que ens donen suport, no econòmicament, però sí oferint els seus serveis de manera gratuïta».

A la presentació, Mar Puigserver preguntà al públic: «que aixequi la mà qui no ha vengut a Can Dulce a una classe de música, de ball, de teatre, de costura, d’anglès, a la presentació d’un llibre o a una exposició o per la Fira a aquest centre que, després de tants d’anys el sentim un poc de tots».

A continuació, intervengué Maribel Paris en representació de Topar, l’empresa encarregada de dur a terme la reforma de la teulada. Paris explicà que «es tracta d’una obra important, ja que la teulada fa 360 metres de llarg. No és una obra per venir a guanyar doblers sinó per ajudar a Can Dulce».

El darrer a parlar fou Pere Andreo que també forma part de l’equip tècnic de l’obra. Andreo afirmà que «la gent que fa feina a Can Dulce demana poc i fa molt. Tothom té una història diferent a aquest casal. Sense una teula hi ha una gotera, per tant la teula és necessària. Quan l’Ajuntament ha necessitat Can Dulce l’ha tingut així que ara que Can Dulce el necessita crec que és l’hora que s’involucri».

Can Dulce dona aixopluc a organitzacions com: Aires Sollerics, Joventut Mariana, Col·lectiu del Firó, l’Obra Cultural Balear de Sóller, els Joves Artistes o Radio La Impostora.

L’acte, que finalitzà amb un refrigeri pels assistents, comptà amb la presència del batle de Sóller, Miquel Nadal, el secretari general del PSOE, Jaume Mateu, així com l’empresari Óscar Mayol, entre d’altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.