Setmanari d'informació local - 139 anys

Europa ajudarà a rehabilitar fins a 24 habitatges del municipi

La Vila obté una subvenció de 365.021 euros per a les actuacions en l’àmbit de barri

Els propietaris d’habitatges ubicats a tres zones concretes de Sóller que necessitin fer alguna actuació pròximament podran rebre una ajuda econòmica. Aquesta acció ha estat possible gràcies al fet que l’Ajuntament de Sóller ha rebut una subvenció procedent del fons europeu Next Generation. La subvenció atorgada va dirigida a les actuacions de rehabilitació en l’àmbit de barri. Cal destacar que, per optar a aquesta ajuda, l’habitatge haurà d’assolir mínim un 30% d’estalvi energètic amb la rehabilitació.

La Vila sol·licità aquesta ajuda al Govern Balear, el qual aconseguí l’obtenció de la subvenció europea. Seguidament, l’ajuda fou enviada al Govern autonòmic per, a continuació, arribar a l’Ajuntament de Sóller. L’import total de la subvenció obtinguda és de 365.021 euros. Segons les estimacions fetes pels tècnics de la Vila, amb aquesta quantitat econòmica es podran rehabilitar fins a 24 habitatges de la Vall. Per poder optar a l’ajuda, les respectives actuacions s’hauran de fer abans del mes de març de l’any 2026. Aquestes rehabilitacions poden fer referència, per exemple, al canvi de portes, finestres o a la instal·lació de plaques solars, entre d’altres.

Per tal de seleccionar i organitzar els habitatges que puguin optar a aquesta subvenció, l’Ajuntament ha delimitat tres zones, que són on es poden trobar un major nombre d’habitatges que puguin necessitar fer alguna rehabilitació. D’aquesta manera, tan sols seran els propietaris que tenguin un habitatge en una d’aquestes tres zones els que podran accedir a la subvenció.

A Sóller s’han ubicat dues de les zones, mentre que al Port s’ha delimitat la tercera. En primer lloc, una de les zones és la del centre urbà del municipi. La segona és la zona de Sa Seu, ubicada als voltants del supermercat Eroski. I, finalment, al Port de Sóller s’ha delimitat la tercera zona, que és la que està ubicada als voltants del camp Infante Lois.

Per altra banda, cal destacar que els habitatges que no es trobin ubicats en una d’aquestes tres zones, també tenen l’opció d’accedir a una altra ajuda. Però en aquest cas, aquesta ajuda no depèn de l’Ajuntament de Sóller, sinó que depèn del Govern Balear. Per tant, els propietaris d’habitatges que necessitin fer alguna actuació i no pertanyin a una d’aquestes tres zones també poden optar a una altra subvenció del Govern Balear.

Tres nivells segons l’estalvi

Com ja s’ha dit, l’habitatge haurà d’aconseguir mínim un 30% d’estalvi energètic amb la rehabilitació. Per això, s’han organitzat tres nivells segons la quantitat energètica estalviada. Si s’estalvia entre un 30 i un 45%, l’ajuda obtinguda pot arribar a ser del 40%, arribant a una xifra màxima de 8.100 euros. Si s’estalvia entre un 45 i un 60%, l’ajuda pot ser del 65%, arribant fins als 14.500 euros. I si l’estalvi és de més del 60%, es podrà subvencionar fins a un 80% de la rehabilitació, arribant fins a un màxim de 21.400 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.