Setmanari d'informació local - 138 anys

Sense acord al Ferrocarril de Sóller

El Ferrocarril de Sóller i el Comitè d’Empresa s’han tornat a reunir avui dematí, al Tribunal d’Arbitratge i Mediació de Balears, amb la intenció d’apropar les seves postures. Però les negociacions entre la companyia i els seus treballadors han conclòs finalment sense cap entesa formal. I, d’aquesta manera, les 8 jornades de vaga convocades a partir de demà, dimarts dia 22 d’agost, es mantendran vigents.

De cara a la cita d’avui, i a petició dels mediadors que gestionaven les relacions entre les dues parts, el Comitè d’Empresa havia reformulat la seva proposta inicial. No obstant això, i segons explica la representació dels empleats, «l’empresa ha decidit trencar les negociacions, al·legant una complexitat jurídica que podria comprometre els acords a què arribem en un futur». Una situació que l’assemblea de treballadors posarà en comú avui capvespre.

Des de la companyia han considerat capital «aclarir que no s’ha portat a terme cap augment en les tarifes, les quals es mantenen inalterades des de l’any 2022». I han assegurat que «la Direcció ha treballat àrduament per a presentar una oferta atractiva», matisant que la seva proposta és «significativament superior als convenis d’altres empreses de les Illes Balears».

En qualsevol cas, els dies 22, 23, 29, 30 i 31 d’agost i els 7,8 i 9 de setembre, els treballadors del tren romandran en vaga. I, amb l’objectiu d’assolir els serveis mínims estipulats per la conselleria d’Habitatge, Territori i Mobilitat, el Ferrocarril només efectuarà un 30% dels seus trajectes. Així, i només comptant amb el personal estrictament necessari per a aquestes operacions, el tren realitzarà un total de 3 expedicions completes per cada dia de vaga convocada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.